aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ακόμα μια φορά η ίδια κασέτα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η πορεία της Κύπρου στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 ολοκληρώθηκε με βαριά ήττα από το Βέλγιο (0-4) στο «Κινγκ Μπαντουίν». Διαδρομή που φανερώνει τις αδυναμίες της μέσω τόσο της βαθμολογικής θέσης της όσο και των αποτελεσμάτων. Τερμάτισε πιο ψηλά μόνο από τον αδύναμο κρίκο του 8ου ομίλου. Το Γιβραλτάρ ήταν η κύρια… πηγή βαθμών για εμάς, αφού πήραμε τους έξι από τους δέκα απέναντί του.

Και μετά; Αποτύχαμε στα δύο ματς που θεωρήθηκαν ντέρμπι απέναντι στην Εσθονία (0-0, 0-1), ενώ από τα έξι παιχνίδια απέναντι στα τρία φαβορί του ομίλου… ξεγελάσαμε μόνο σε ένα τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (3-2). Στα άλλα γνωρίσαμε δύο ήττες από το Βέλγιο (0-3, 0-4), δύο από την Ελλάδα (0-2, 1-2) και μία από τους Βόσνιους (2-0).

Έτσι, δεν ξεφύγαμε από τη μοίρα μας, που μας θέλει να τερματίζουμε μεταξύ τελευταίας και προτελευταίας θέσης. Όπως συνέβη στην αντίστοιχη φάση των προηγούμενων τριών διοργανώσεων: Γιούρο 2016 (5η, περάσαμε την Ανδόρα), Μουντιάλ 2014 (6η, τελευταία), Γιούρο 2012 (5η, τελευταία).

Συνοπτικά, αποτύχαμε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας, που ήταν να τερματίσουμε πιο ψηλά και να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την πρόκριση (έστω και αν μαθηματικά βρισκόμασταν στο κόλπο μέχρι την προτελευταία αγωνιστική). Ούτε βεβαίως κάναμε ρεκόρ συγκομιδής πόντων, στόχος που τέθηκε διά στόματος του προηγούμενου ομοσπονδιακού προπονητή, Χριστάκη Χριστοφόρου.

Έτσι, για άλλη μία φορά φτάσαμε στο σημείο μηδέν: Ολοκληρώθηκε αποτυχημένα η πορεία μας σε διοργάνωση και ελπίζουμε σε καλύτερη παρουσία στις επόμενες διοργανώσεις, που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Εθνών. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε αυτή τη φορά να μη μείνουμε στα λόγια και να βρούμε τον τρόπο για να παρουσιάσουμε πιο δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα. Η… μπάλα είναι στα χέρια του Ραν Μπεν Σιμόν και στους ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Τι θα την κάνουν, θα μάθουμε σε βάθος χρόνου.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 (Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ)

Βέλγιο εντός 0-3
Ελλάδα εκτός 0-2
Βοσνία εκτός 0-2
Γιβραλτάρ εντός 3-1
Εσθονία εντός 0-0
Γιβραλτάρ εκτός 2-1
Βοσνία εντός 3-2
Εσθονία εκτός 0-1
Ελλάδα εντός 1-2
Βέλγιο εκτός 0-4

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ