aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΣτις 13:00 η κλήρωση του «Πρωταθλήματος των Εθνών»

Στις 13:00 η κλήρωση του «Πρωταθλήματος των Εθνών»

Πραγματοποιείται σήμερα στη Λοζάνη της Ελβετίας η κλήρωση του 1ου Πρωταθλήματος των Εθνών, της νέας διοργάνωσης Εθνικών ομάδων της UEFA. Η καρδιά λοιπόν του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου χτυπά σήμερα στη Λοζάνη και οι Εθνικές ομάδες περιμένουν με αγωνία να μάθουν τους αντιπάλους τους στη νέα διοργάνωση μέσω της οποίες, τέσσερις ομάδες θα εξασφαλίσουν πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020. Η κλήρωση θα γίνει στις 13:00 ώρα Κύπρου και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της UEFA www.uefa.com σε live stream.

Πως θα διεξαχθεί η διοργάνωση: Οι 55 χώρες μέλη της UEFA έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες βάσει της θέσης τους στην κατάταξη της UEFA όπως αυτή είχε διαμορφωθεί τον Οκτώβριο του 2018. Σε κάθε κατηγορία, θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι. Οι τέσσερις νικήτριες των ομίλων κάθε κατηγορίας θα αγωνιστούν σε αγώνες play-off το Μάρτιο του 2020 και μια χώρα από κάθε κατηγορία, θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Euro 2020. Η Κύπρος θα αγωνιστεί στην Γ’ Κατηγορία της διοργάνωσης και θα κληρωθεί σε όμιλο  τεσσάρων ομάδων. Οι αγώνες θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο του 2018.

Διαβάστε επίσης: Αλ. Σέφεριν: «Ιστορική μέρα για το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο»

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας στην Κατηγορία που συμμετέχει η Κύπρος:

1ο γκρουπ: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία.

2ο γκρουπ: Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία.

3ο γκρουπ: Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία.

4ο γκρουπ: Κύπρος, Εσθονία, Λιθουανία.

Η Κύπρος θα έχει στον όμιλο της μια ομάδα από το 1ο γκρουπ, μια από το δεύτερο και μια από το τρίτο.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στις υπόλοιπες Κατηγορίες:

Α’ Κατηγορία: Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία, Αγγλία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία, Ισλανδία και Ολλανδία.  

Β’ Κατηγορία: Αυστρία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Ουκρανία, ΕΪΡΕ, Βοσνία, Β. Ιρλανδία, Δανία, Τσεχία και Τουρκία.    

Δ’ Κατηγορία: 
Αζερμπαϊτζάν, Σκόπια, Λευκορωσία, Αρμενία, Γεωργία, Λετονία, Νησιά Φαρόε, Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Μολδαβία, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Ανδόρα, Κόσσοβο, Σαν Μαρίνο και Γιβραλτάρ.

Οι αγώνες των ομίλων του πρωταθλήματος των Εθνών θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2018 και οι ημερομηνίες έχουν καθοριστεί ως ακολούθως:

1η αγωνιστική: 6 – 8 Σεπτεμβρίου 2018

2η αγωνιστική: 9 – 11 Σεπτεμβρίου 2018

3η αγωνιστική: 11 – 13 Οκτωβρίου 2018

4η αγωνιστική: 14 – 16 Οκτωβρίου 2018

5η αγωνιστική: 15 – 17 Νοεμβρίου 2018

6η αγωνιστική:  18 – 20 Νοεμβρίου 2018

Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ