aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕλπίδες: Η διαδρομή μέχρι την τελική φάση

Ελπίδες: Η διαδρομή μέχρι την τελική φάση

Η δράση της προκριματικής φάσης 2015 – 2017 θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο και όπως είναι σήμερα διαμορφωμένο το σκηνικό υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες σε όλους τους ομίλους.

Αν εξαιρέσουμε την Πορτογαλία που έχει ξεφύγει καθαρά στον τέταρτο όμιλο στους άλλους ομίλους το σκηνικό ακόμη δεν ξεκαθάρισε και ο δικός μας όμιλος (όγδοος) είναι από τους πιο συναρπαστικούς ως προς την πάνω ζώνη και την ομάδα που θα εξασφαλίσει την πρωτιά.

Η Κύπρος θα είναι ρυθμιστής καθώς θα αντιμετωπίσει εντός έδρας και τις δύο ομάδες που διεκδικούν πρόκριση, πρώτα τη Σλοβακία και ακολούθως την Ολλανδία. Θα προηγηθεί βέβαια ο σημερινός εκτός έδρας αγώνας μας με την Τουρκία στην Άγκυρα.

Η Ισπανία, παραδοσιακή δύναμη και σε αυτές τις ηλικίες, κινδυνεύει να αποκλειστεί μετά από πολλά χρόνια. Συμμετέχει στον έκτο όμιλο της διοργάνωσης και είναι πίσω από την Κροατία και τη Σουηδία. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA οι εννέα πρώτες ομάδες από τους αντίστοιχους ομίλους της προκριματικής φάσης θα προκριθούν απευθείας στην τελική φάση.

Οι τέσσερις δεύτερες καλύτερες ομάδες των εννέα ομίλων θα συνεχίσουν στα Play-offs και μετά από κλήρωση θα παίξουν διπλούς αγώνες με έπαθλο δύο εισιτήρια συμμετοχής στην τελική φάση. Για τις δεύτερες ομάδες στην ανάδειξη τους σημειώνεται ότι δεν θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα τους με τις ομάδες που θα τερματίσουν στην τελευταία θέση του ομίλου τους.

Η τελική φάση όπως ήδη ανακοινώθηκε θα φιλοξενηθεί στην Πολωνία με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων και η Πολωνία ως διοργανώτρια χώρα δεν συμμετέχει σε προκριματικές φάσεις.

Σύμφωνα με τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην τελική φάση οι 12 ομάδες θα κληρωθούν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων. Στην ημιτελική φάση θα προκριθούν οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο και η καλύτερη δεύτερη ομάδα από τους τρεις ομίλους.

Το σημερινό πρόγραμμα της προκριματικής φάσης:

Λιθουανία – Ανδόρα

Εσθονία – Γεωργία

Κροατία – Σουηδία

Ισπανία – Σαν Μαρίνο

Νησιά Φαρόε – Ρωσία

Ουγγαρία – Λιχτενστάιν

Μαυροβούνιο – Τσεχία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ