«Έχω προτάξει την ανωτερότητα και ελευθερία μας»

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τοποθετήθηκε σχετικά με την κίνησή του να φορέσει φανέλα με την ημισέληνο στο στήθος για να συμμετάσχει σε φιλικό αγώνα...

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έγραψε τα ακόλουθα, όσον αφορά στην κίνησή του να φορέσει φανέλα με την ημισέληνο στο στήθος για να συμμετάσχει σε φιλικό αγώνα.

«Αν έχουμε να προτάξουμε κάτι σαν Έλληνες είναι και την ανωτερότητα μας και την ελευθερία μας. Και με την πράξη μου αυτή έχω προτάξει και τα δύο έστω σε έναν ασήμαντο φιλικό αγώνα μεταξύ προέδρων ομοσπονδιών υπό τα έκπληκτα βλέμματα των Τούρκων. Γιατί οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ούτε ελεύθεροι, ούτε ανώτεροι», έγραψε αρχικά.

«Δεν είναι αλλαγή πορείας μιας ζωής ή ασπασμός. Ακριβώς το αντίθετο. Ήταν μια δήλωση προς τους Τούρκους ότι τα σύμβολα τους δεν με αγγίζουν. Περιφρόνηση. Αν έτρεχα να κρυφτώ για να μην φορέσω την φανέλα που όλοι φόρεσαν θα της έδινα τότε μια σημασία που δεν έχει και ένα σεβασμό που σίγουρα δεν τον αξίζει», πρόσθεσε.

«Αν ο Τούρκος πρόεδρος φορούσε ελληνική φανέλα θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι τον έχουμε Ελληνοποιήσει; Το αντίθετο. Θα ντραπώ γιατί μια ελληνική φανέλα βρίσκεται στο στήθος του κατακτητή», κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ