«Ο ΚΟΑ θα συνεχίσει να στηρίζει το αγροτικό ποδόσφαιρο»

Τα Αγροτικά σωματεία, αποτελούν τον αιμοδότη του Κυπριακού ποδοσφαίρου και αυτό ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού το αναγνωρίζει και το επικροτεί...

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Ολυμπιακό Μέγαρο η ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων της ΣΤΟΚ για την περίοδο 2015-16. Παρών στην εκδήλωση και υπεύθυνος στην απονομή των βραβείων, ήταν ο Τάσος Προκοπίου (μέλος Δ.Σ. ΚΟΑ).

«Ο αθλητισμός έχει καταξιωθεί πλέον ως ένας από τους σημαντικότερους κοινωνικούς θεσμούς στη σύγχρονη εποχή. Είναι γεγονός ότι ο αθλητισμός σαν κοινωνικός θεσμός έχει τη δύναμη να διαπλάθει χαρακτήρες, να διδάσκει αξίες, αλλά και να επηρεάζει ολόκληρο το κοινωνικό σύστημα της κάθε χώρας. Είναι γενικά αποδεκτό και παραδεκτό ότι στα σωματεία σας βλέπουμε αυτά τα ιδανικά», ανέφερε ο προκοπίου και συνέχισε:

«Άλλωστε το αποδεικνύει και έμπρακτα με την καθιέρωση και επίδοση χορηγίας προς τα σωματεία μέλη της ΣΤΟΚ, καθώς και στις Ακαδημίες. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, δια μέσω των προγραμμάτων του παρέχει τα ανάλογα εχέγγυα στους Νέους, για υγιή ενασχόληση και συνάμα να αποκτήσουν τέτοιο ενδιαφέρον και αγάπη για τον Αθλητισμό».

«Ουσιαστικά τα σωματεία πρέπει να αποτελούν τα αθλητικά στέκια των Νέων μας, για υγιή ενασχόληση στο αθλητισμό, ούτως ώστε να ξεφεύγουν από τα δεινά που παρουσιάζει η σύγχρονη κοινωνία. Παρά την οικονομική στενότητα στους προϋπολογισμούς του Οργανισμού, η χορηγία προς τη ΣΤΟΚ και κατ’ επέκταση στα Αγροτικά σωματεία, ήταν η μόνη που δεν επηρεάστηκε και αυτό με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ. Με την ευκαιρία σας διαβεβαιώνω ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να στηρίζει το Αγροτικό ποδόσφαιρο», κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν οι ακόλουθες βραβεύσεις:

Πρωταθλήτρια Επίλεκτης Κατηγορίας 2015-16: Λειβαδιακός/Σαλαμίνα Λειβαδιών

Δευτεραθλήτρια Επίλεκτης Κατηγορίας 2015-16: Πέγεια 2014.

Τριταθλήτρια Επίλεκτης Κατηγορίας 2015-16: ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων – Αχερίτου.

Πρωταθλήτρια Πρωταθλητριών 2016: Τρούλλοι F.C. 2015.

Δευτεραθλήτρια Πρωταθλητριών 2016: Ανόρθωση Μουτταγιάκκας.

Κυπελλούχος 2016: Ευαγόρας Παλληκαρίδης Αγίων Τριμιθιάς.

Φιναλίστρια 2016: ΑΕΠ Πολεμιδιών.

ΑΣΠΙΔΑ «Νίκου Ζαμπά»: Τρούλλοι F.C. 2015 (πρώτη θέση), Ευαγόρας Παλληκαρίδης Αγίων Τριμιθιάς (δεύτερη θέση).

Πρωταθλήτρια Πρωταθλήματος Ένταξης: Άτλας Αγλαντζιάς.

Δευτεραθλήτρια Πρωταθλήματος Ένταξης: Αναγέννηση Τραχωνίου

Κύπελλα Συμμετοχής: ΑΕΚ Κοράκου, Α.Σ. Μαντριών, ΑΜΥΝΑ Λινούς – Φλάσους, ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου, ΠΡΟΟΔΟΣ Καϊμακλίου, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Μουττάλλου, ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Αγκαστίνας, Κ.Ν. ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Επισκοπής, ΑΠΕΛ Λευκάρων, ΟΜΟΝΟΙΑ Ψευδά, Κ.Ν. Αγίου Νικολάου, ΑΕΝΑΚ Κοκκίνων, ΑΕΚ Κελλιών, ΟΛΥΜΠΟΣ Ξυλοφάγου, ΑΠΟΛΛΩΝ Λυμπιών, ΘΟΙ Πύργου, ΑΠΟΠ Παλαικύθρου, ΕΘΝΙΚΟΣ Τερσεφάνου, ΘΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Μοναγρίου, ΑΤΕ-ΠΕΚ Εργατών, ΕΛΗΑ Λυθροδόντα, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Προσφύγων Λεμεσού, Κ.Ν. Ακρούντας, ΑΠΕΠ Πελεντρίου, ΑΕΝ Δρομολαξιάς.

Το Βραβείο πρώτου σκόρερ απονεμήθηκε στους Σταύρο Στυλιανίδη (Ευαγόρας) και Άριστο Βασιλείου (Άτλας) που σημείωσαν από πέντε τέρματα. Επίσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ για τη μακρόχρονη οικονομική ή άλλη βοήθεια και προσφορά προς το Κυπριακό Αγροτικό Ποδόσφαιρο.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΠΗΓΗKOA
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ