aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΈκανε το «μπαμ» απέναντι στην Ανόρθωση ο Ορφέας!

Έκανε το «μπαμ» απέναντι στην Ανόρθωση ο Ορφέας!

Στις 20/02 το 1985, ο Ορφέας Λευκωσίας έκανε το «μπαμ» απέναντι στην Ανόρθωση αποκλείοντάς την από το κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτι (4-3). «Ήταν τρομερός, είχε και δύο δοκάρια», αναφερόταν μεταξύ άλλων στη στήλη όπου γινόταν αναφορά για το παιχνίδι.

Αναλυτικά το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του Ορφέα!

Τη σεζόν 1984-1985, ο Ορφέας κληρώθηκε να αγωνιστεί με την Ανόρθωση Αμμοχώστου για τον πρώτο γύρο του θεσμού του Κυπέλλου. Η Ανόρθωση αποτελεί μια από τις τρεις μεγάλες ομάδες του Κυπριακού ποδοσφαίρου ενώ ο Ορφέας αγωνιζόταν στη Β’ Κατηγορία. Το έργο της ομάδας μας ήταν εξ’ αρχής δύσκολο, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές μας πέτυχαν αυτό που οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι ίσως θεωρούσαν ακατόρθωτο, τη μεγάλη πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο πρώτος αγώνας έγινε στο γήπεδο Καϊμακλίου κα έληξε ισόπαλος 0-0, αποτέλεσμα  το οποίο θεωρήθηκε μικροέκπληξη, ωστόσο χαρακτηρίστηκε ως σκορ ασφαλείας για την Ανόρθωση. Διακριθέντες για τον Ορφέα ήταν οι Σταύρος, Σάκης και Αργυρού.

Συνθέσεις:

ΟΡΦΕΑΣ: Λούκας, Γιαννουρής, Θεμιστοκλέους, Σταύρος, Δράκος, Τ.  Μιαμηλιώτης, (81’ Βαρνακίδης) Π. Χαραλάμπους, Σάκης, Α. Κωνσταντίνου, Θάσος, Αργυρού.

Ανόρθωση: Παμπόρης, Τουμάζος, Παπαγεωργίου, Βασιλείου, Κοβής (86’ Ευθυμάκης), Ανδρέου, Τσούκκας, Τζιαρτίν, Φώτης, Αντώρκας (71’ Κασιανός), Καραγιάννης.

Ο επαναληπτικός διεξήχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1985 στο νέο ΓΣΖ που αποτελούσε έδρα της Ανόρθωσης την περίοδο εκείνη. Ο αγώνας έμεινε στο 0-0 και οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση και ακολούθως στη διαδικασία των πέναλτυ όπου κέρδισε με 3-4 και πήρε την ιστορική πρόκριση. Ο Ορφέας αντιμετώπισε ίσος προς ίσο τη μεγάλη του αντίπαλο και μάλιστα ήταν καλύτερο τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση, έχοντας μάλιστα και 2 δοκάρια. Η πρόκριση του Ορφέα χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του Κυπέλλου στα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Τα πέναλτι:

Κοβής Απόκρουση

Μιαμηλιώτης Απόκουση

Φώτης 1-0

Θάσος 1-1

Βραχίμης 2-1

Ι. Ανδρέου 2-2

Τζιαρτίν 3-2

Αργυρού Έξω

Τσουκκάς Απόκρουση

Χαραλάμπους 3-3

Κίττος Έξω

Χρ. Ανδρέου 3-4

Συνθεσεις:

Ανόρθωση: Παμπόρης, Τουμάζου, Γεωργίου, Κωνσταντίνου, Κοβής, Ανδρέου (82’ Ευθυμάκης), Κίττος, Τζιαρτίν, Φώτης, Βραχίμης, Καραγιάννης (80’ Τσουκκάς).

ΟΡΦΕΑΣ: Λούκας, Γιαννουρής, Θεμιστοκλέους, Μιαμηλιώτης, Δράκος (20’ Χρ. Ανδρέου), Σάββα, Βαρνακίδης, Ι. Ανδρέου, Χαραλάμπους, Θάσος, Αργυρού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ