aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣτο διεθνές σεμινάριο Tackling Match Fixing

Στο διεθνές σεμινάριο Tackling Match Fixing

Ο ΠΑΣΠ παρευρέθηκε, μέσω του νομικού συμβούλου του, Λοΐζου Χατζηδημητρίου, στο πρώτο στο είδος του νομικό σεμινάριο, ενάντια στη χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων.

Το σεμινάριο, υπό την ονομασία Tackling Match Fixing, διοργανώθηκε στο Λονδίνο και μεταξύ των ομιλητών ήταν αντιπρόσωποι των FIFA, UEFA, FIFPro, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ανώτατου Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου CAS που ενεργεί σαν εφετείο, των δικαστικών σωμάτων FIFA και UEFA, στοιχηματικών εταιρειών και της εταιρείας Sportradar που εξετάζει και αναλύει τα στοιχήματα των αθλητικών γεγονότων και καταλήγει κατά πόσο υπάρχουν ενδείξεις για χειραγώγηση ή όχι.

Στο σεμινάριο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, o τρόπος λειτουργίας των συστημάτων της Sportsradar, οι παράμετροι που εξετάζονται για να κηρυχτεί ένας αγώνας ύποπτος ή όχι, η συνεργασία της Sportsradar με αθλητικές ομοσπονδίες και εθνικές αρχές, οι σχετικές υποθέσεις που εξετάστηκαν και αποφασίστηκαν μέχρι σήμερα από το CAS και ο διαχωρισμός μεταξύ πειθαρχικών διαδικασιών ενώπιον αθλητικών δικαστικών σωμάτων και ποινικών δικαστηρίων.

*** Στη φωτογραφία ο νομικός σύμβουλος του ΠΑ.Σ.Π. μαζί με το νομικό σύμβουλο της FIFPro, Wil van Megen (αριστερά) και το γενικό γραμματέα της FIFPro, Theo van Seggelen (δεξιά).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ