Στην Αθήνα οι εκλογές της UEFA

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA επιβεβαίωσε πως τα 55 μέλη της ομοσπονδίας θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο σε συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Το διήμερο 13-14 Σεπτεμβρίου θα βγάλει η UEFA το νέο της πρόεδρο και αυτό θα γίνει σε ελληνικό έδαφος. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, επιβεβαίωσε πως οι εκλογές για τον διάδοχο του Μισέλ Πλατινί θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσά μας.

Τα 55 μέλη της UEFA θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο και όποιος βγει από την διαδικασία, θα βρίσκεται στην ηγεσία της μέχρι τον Μάρτιο του 2019, ενώ ταυτόχρονα θα είναι και αντιπρόεδρος της FIFA.

Ως τώρα, έχουν εκφράσει δημόσιο ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στις εκλογές, οι αντιπρόεδροι της UEFA, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ (Ισπανία) και Μίχαελ Βαν Πράαγκ (Ολλανδία), καθώς και ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σλοβενίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Η προθεσμία για τις υποψηφιότητες είναι ως τις 20 Ιουλίου, ενώ και ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης πολύ πιθανό να βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους, όντας αυτή την στιγμή Γενικός Γραμματέας της UEFA. Μάλιστα, πολλοί θεωρούν ότι έχει και πολλές πιθανότητες να βγει, αν αποφασίσει να διεκδικήσει την προεδρία.

ΠΗΓΗsport24.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ