aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣήμερα η ετήσια εκδήλωση των βραβεύσεων ΚΟΠ

Σήμερα η ετήσια εκδήλωση των βραβεύσεων ΚΟΠ

Σήμερα η ετήσια γιορτή των βραβεύσεων του ποδοσφαίρου.

Η καθιερωμένη γιορτή των ετήσιων βραβεύσεων της ΚΟΠ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «HILTON» στη Λευκωσία και θα αρχίσει τις 20:00 με απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το ΡΙΚ 2 (ώρα προσέλευσης λόγω της τηλεοπτικής μετάδοσης 19:30).

Όπως κάθε χρόνο, θα απονεμηθούν τα τρόπαια στις πρωταθλήτριες ομάδες για τις Κατηγορίες Ανδρών.

Στην πρωταθλήτρια Πρωταθλήματος Cyta ομάδα του ΑΠΟΕΛ, στις Πρωταθλήτριες ομάδες Β’ Κατηγορίας (Καρμιώτισσα Πολεμιδιών) Γ’ Κατηγορίας (Ακρίτα Χλώρακας) και φέτος στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ (Λειβαδιακός / Σαλαμίνα Λειβαδιών).

Θα απονεμηθούν επίσης τα έπαθλα στην Πρωταθλήτρια Α’ Κατηγορίας Futsal (ΑΠΟΕΛ), στην Πρωταθλήτρια Β’ Κατηγορίας Futsal (Άρης / ΑΜΕΚ Καψάλου) και Πρωταθλήτρια Γυναικών (Απόλλωνας).

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γιορτής των Βραβεύσεων της Ομοσπονδίας, θα γίνουν επιπρόσθετες σημαντικές βραβεύσεις, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Οι πολυτιμότεροι στις Εθνικές μας
Ο Κωνσταντίνος Μακρίδης μετά από εισήγηση του Ομοσπονδιακού μας προπονητή Χριστάκη Χριστοφόρου αναδείχτηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015 – 2016.

*Ο Κωνσταντίνος Ανδρέου της Ομόνοιας έχει επιλεγεί ως ο πολυτιμότερος της Εθνικής Ανδρών Futsal μετά από εισήγηση του Ομοσπονδιακού προπονητή Γιάννου Μυλωνά.

*Η Λουγκριτία Χρυσοστόμου η οποία αγωνίζεται με τις Ελπίδες Καρδίτσας έχει επιλεγεί ως η πολυτιμότερη της Εθνικής Γυναικών και η Φιλίππα Σάββα της ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων ως η πολυτιμότερη της Εθνικής Νεανίδων U-19.

Χρυσοστόμου και Σάββα επιλέγηκαν μετά από εισήγηση του προπονητή της Εθνικής Νεανίδων και Γυναικών Άντρου Βασιλείου.

Ομάδες με τη μεγαλύτερη συμβολή στις Εθνικές μας
Η ΚΟΠ όπως κάθε χρόνο θα τιμήσει τις ομάδες με τη μεγαλύτερη συμβολή στις Εθνικές μας ομάδες Παίδων U-17, Νέων U-19, Εθνική Ελπίδων και Ανδρών.

Οι ομάδες με τη μεγαλύτερη συμβολή καθορίζονται βάσει των λεπτών συμμετοχής των ποδοσφαιριστών στους αγώνες των Εθνικών μας ομάδων.

Εθνική U-17: Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή η Ανόρθωση.

Εθνική U-19: Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή το ΑΠΟΕΛ.

Εθνική Ελπίδων U-21: Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή το ΑΠΟΕΛ.

Εθνική Ανδρών: Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή το ΑΠΟΕΛ.

Κορυφαίοι Πρωταθλήματος Cyta
Μετά από ψηφοφορία των προπονητών των ομάδων Α’ Κατηγορίας, έχουν επιλεγεί οι κορυφαίοι του Πρωταθλήματος Cyta για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015 – 2016.

Κορυφαίος προπονητής έχει ψηφιστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ Λάρνακας.

Ο Γιώργος Εφραίμ του ΑΠΟΕΛ έχει ψηφιστεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Πρωταθλήματος Cyta και ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας Νεόφυτος Μιχαήλ έχει ψηφιστεί ως ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής του Πρωταθλήματος Cyta.

Πρώτοι σκόρερ – καλύτερη επίθεση
Το σκηνικό με τον πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος Cyta ξεκαθάρισε στο φινάλε και θα βραβευτούν Καβενάγκι, Άλβες και Μακρίεφ που πέτυχαν από 19 τέρματα.

Θα βραβευτεί επίσης η καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος Cyta. Το ΑΠΟΕΛ με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος πέτυχε 91 τέρματα.

Για πρώτη φορά θα βραβευτούν οι πρώτοι σκόρερ των Πρωταθλημάτων Β’ και Γ’ Κατηγορίας.

Πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας αναδείχτηκε ο Γιώργος Κυπριανού της Αναγέννησης Δερύνειας με 22 τέρματα και πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας ο Τζορτζ Ντιόν Εσάγιας της πρωταθλήτριας ομάδας του Ακρίτα Χλώρακας με 27 τέρματα.

Πρωταθλήματα Futsal
Μετά από ψηφοφορία των προπονητών αναδείχτηκαν οι κορυφαίοι της χρονιάς στα Πρωταθλήματα Futsal.

Καλύτερος ποδοσφαιριστής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Κουλουμπρής του ΑΠΟΕΛ και καλύτεροι στις Κατηγορίες U-17 και U-21 αντίστοιχα δύο ποδοσφαιριστές της Ελπίδας Αστρομερίτη.

Στο Πρωτάθλημα Παίδων U-17 καλύτερος αναδείχτηκε ο Νεόφυτος Ανδρέου και στο Πρωτάθλημα U-21 ο Μοχαμάτ Ομάρ Ελ Κέμπε.

Πρωτάθλημα Γυναικών
Μετά από ψηφοφορία των προπονητών καλύτερη αναδείχτηκε η Άντρη Βιολάρη που αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια ομάδα του Απόλλωνα.

Άλλες ατομικές βραβεύσεις
Διαιτητής της χρονιάς ο Βασίλης Δημητρίου και βοηθός διαιτητής ο Αριστείδης Χρίστου.

*Ο Ιωάννης Πίττας (Απόλλωνας) αναδείχτηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής στο Πρωτάθλημα Νέων U-21.

*Ο Ανδρέας Κατσαντώνης αναδείχτηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής στο Πρωτάθλημα Παίδων U-17 Α’ Κατηγορίας.

Ατομικές Τιμητικές βραβεύσεις
Για την μακρόχρονη προσφορά τους στο ποδόσφαιρο θα τιμηθούν οι Σταύρος Στυλιανού (πρώην Διευθυντής της Σχολής Προπονητών ΚΟΠ), Πανίκος Ιωσήφ (παλιός ποδοσφαιριστής και μακρόχρονη θητεία στα διοικητικά του ΑΣΙΛ) και Πέτρος Χατζηνικολάου.

Ο Πέτρος Χατζηνικολάου μετά από δυστύχημα καθηλώθηκε σε τροχοκάθισμα. Παρόλα αυτά, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο, τον οδήγησε να αιτηθεί συμμετοχή στα μαθήματα της Σχολής Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ και σήμερα είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA C.

Για το συγγραφικό του έργο θα τιμηθεί ο Αθλητικός Συντάκτης Στέλιος Παπαμωϋσεως.

Ομαδικές Τιμητικές βραβεύσεις
Θα απονεμηθούν τιμητικές βραβεύσεις στη Νέα Σαλαμίνα Λονδίνου για την κατάκτηση του τροπαίου FA Sunday Cup, τον Διγενή Ακρίτα Μόρφου για τα 85 χρόνια κοινωνικής και αθλητικής προσφοράς και στο ΑΠΟΕΛ για τη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων του Europa League.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ