aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Όλα για έναν προπονητή αρχίζουν από τις ακαδημίες»

«Όλα για έναν προπονητή αρχίζουν από τις ακαδημίες»

Ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο που απευθύνεται σε προπονητές αναπτυξιακών ηλικιών, διοργανώνεται στην Κύπρο 4-5 Ιουνίου. Πρόκειται για το σεμινάριο Youth Diploma 1 που γίνεται από την Coerver Coaching, που για πρώτη φορά διοργανώνει σεμινάριο στο νησί μας.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για κάθε προπονητή να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα από τις αναπτυξιακές ηλικίες. Η δουλειά με πιτσιρικάδες θα τον βοηθήσει να μάθει να προσέχει τη λεπτομέρεια. Κατά την άποψή μου, όλα αρχίζουν από τις ακαδημίες», λέει ο προπονητής της Σλόβαν Μπρατισλάβας Νίκκι Παπαβασιλείου, ο οποίος θα διδάξει στο σεμινάριο Youth Diploma 1, που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Φόρουμ, στη Λευκωσία.

Μιλώντας για την προσωπική του εμπειρία, ο κ. Παπαβασιλείου αναφέρει: «παρακολούθησα για χρόνια τον Will Coerver. Το όραμά του για τις αναπτυξιακές ηλικίες είναι μοναδικό. Συνάντησα τον Άλφ Γκαλουστιάν πριν τρία χρόνια στην Αθήνα και με κέρδισε. Εξασφάλισα τα δικαιώματα για Κύπρο και Κρήτη και έγινα εκπαιδευτής της μεθόδου Coerver Coaching. Αργότερα, μαζί με τον Άλφ, διδάσκαμε τη μέθοδο Coerver σε προπονητές ευρωπαϊκών συλλόγων όπως Άρσελαν, Νιούκασλ, Μπάγερν, Παρί ΣΖ και Φούλαμ».

Αναφερόμενος στη μέθοδο Coerver Coaching σημειώνει πως «επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη ποδοσφαιριστών που να μπορούν να παίξουν το ίδιο καλά και με τα δύο τους πόδια, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και αντίληψη του παιχνιδιού. Σε αυτά προσθέτουμε δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση και άλλες ικανότητες στο παιχνίδι» ενώ υπογραμμίζει πως «στις αναπτυξιακές ηλικίες, ο χειρισμός της μπάλας και η επανάληψη ασκήσεων τεχνικής είναι καθοριστικοί παράγοντες».

Εν κατακλείδι, ο Νίκκι λέει πως «η επιτυχία μιας ομάδας στηρίζεται στις ατομικές δεξιότητες των συντελεστών της». Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο του Youth Diploma 1 που θα γίνει 4-5 Ιουνίου, με τη στήριξη του Συνδέσμου Προπονητών, στα τηλέφωνα 99388169 και 99542994 και στο www.coerver.com.cy.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ