aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Οι επόμενες κινήσεις της ΕΑΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), συνήλθε τη Δευτέρα, 20 Αυγούστου σε τακτική συνεδρία. Πριν τη συνεδρία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ιστορικού στελέχους της ΕΑΚ Νίκου Τσιαλή, ο οποίος κηδεύτηκε τη Δευτέρα (20/8). Τη Συνεδρία απασχόλησαν τα πιο κάτω θέματα:

α) Πρόοδος των εργασιών που έχουν αναλάβει οι επιμέρους Επιτροπές, οι οποίες έχουν συσταθεί από τον Ιούνιο.

β) Ανάλυση οικονομικής έκθεσης από τον Ταμία. Η επιτροπή Οικονομικών θα εισηγηθεί τρόπους περιορισμού των πάγιων και των έκτακτων εξόδων της ΕΑΚ.

γ) Πρόσβαση αθλητικών συντακτών στα γήπεδα, στην εποχή της Κάρτας Φιλάθλου.

δ) Εκπροσώπηση της ΕΑΚ στο 5ο Θερινό Σχολείο Αθλητικών Συντακτών, που διοργανώνει ο ΠΣΑΤ στην Ολυμπία, τον Οκτώβριο. Αποφασίστηκε όπως πέρα από την επίσημη αντιπροσωπεία του ΔΣ, παρακολουθήσει το Σχολείο και αριθμός μελών της ΕΑΚ.

ε) Αποστολές ΕΑΚ στο εξωτερικό. Αποφασίστηκε η έκδοση Οδηγίας προς τους απεσταλμένους, αναφορικά με τα καθήκοντα που πρέπει να διεκπεραιώνουν στη διάρκεια της αποστολής. Η τήρηση της Οδηγίας θα είναι επιπλέον κριτήριο επιλογής μέλους της ΕΑΚ για δημοσιογραφική αποστολή στο εξωτερικό.

Επίσης, η επιτροπή Απεσταλμένων ΕΑΚ ανέλαβε να ετοιμάσει πρόταση προς το ΔΣ για αύξηση του ημερήσιου επιδόματος που λαμβάνουν οι απεσταλμένοι ΕΑΚ, ανάλογα με τον προορισμό που ταξιδεύουν.

στ) Συζητήθηκε το ενδεχόμενο έκδοσης περιοδικού της ΕΑΚ. Η αρμόδια επιτροπή Εκδόσεων ανέλαβε να προχωρήσει σε μελέτη βιωσιμότητας του εγχειρήματος.

ζ) Συζητήθηκε η θέσπιση Δημοσιογραφικών Βραβείων. Το ΔΣ άναψε το πράσινο φως ώστε η αρμόδια επιτροπή Βραβείων να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση.

η) Ορίστηκε ειδική συνεδρία για τις 4 Σεπτεμβρίου όπου θα συζητηθεί αποκλειστικά το θέμα της Γιορτής των Αρίστων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ