Η άρνηση οδήγησε σε μια τρύπα στο νερό!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ερευνών λειτουργός Ευθύμιος Ευθυμίου, δεν βοηθήθηκε στο έργο του από όσους κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση και ως εκ τούτου τερμάτισε την έρευνά του χωρίς αποτέλεσμα...

Δόθηκε επιτέλους στη δημοσιότητα το πόρισμα του Ευθύμιου Ευθυμίου, ο οποίος είχε ορισθεί ως ερευνών λειτουργός για τις δηλώσεις Πάπουτσου στο «Goal» στα μέσα Νοεμβρίου του 2010, στις οποίες έκανε αναφορά για μεγαλοπαράγοντα της ΚΟΠ που επηρεάζει διαιτητές.

Μετά από πεντέμισι χρόνια που διατάχθηκε έρευνα, το πόρισμα επιτέλους δημοσιοποιήθηκε. Απόλυτα ορθή κίνηση από πλευράς Ομοσπονδίας κι ας άργησε να το κάνει, ωστόσο το ζουμί του πορίσματος που είναι οι καταθέσεις δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Άλλωστε, όπως αναφέρει ο κ. Ευθυμίου, «ενσωματώνω στο πόρισμά μου αυτούσιες τις καταθέσεις οι οποίες μιλούν από μόνες τους». Αφού μιλούν από μόνες τους, θα ήταν σωστό και πρέπον η ΚΟΠ να τις δημοσιοποιήσει, για να γνωρίζει και η κοινή γνώμη τι λέχθηκε από τον καθένα που κλήθηκε για κατάθεση. Όσο για για το αποτέλεσμα του πορίσματος… μια τρύπα στο νερό!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ερευνών λειτουργός Ευθύμιος Ευθυμίου, δεν βοηθήθηκε στο έργο του από όσους κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση και ως εκ τούτου τερμάτισε την έρευνά του χωρίς αποτέλεσμα. Παρόλο που επισημαίνει πως «δεν εισηγούμαι ότι ο κ. Καλλής κατέθεσε ψέματα», εντούτοις, «απλώς λόγω της φύσεως της υπόθεσης κρίνω ότι θα ήταν επικίνδυνο να καταθέσω σε καταδικαστική απόφαση για τον κ. Πάπουτσο στηριζόμενος μόνο στην μαρτυρία του κ. Καλλή, λαμβανομένου πάντοτε υπόψη του γεγονότος ότι υπήρξε πλήρης άρνηση εκ μέρους του κ. Πάπουτσου όλων των σημαντικών και ουσιαστικών γεγονότων».

Προσθέτει ακόμη: «Οποιοιδήποτε τρίτοι θα μπορούσαν να με βοηθήσουν στο έργο μου δεν γνώριζαν οτιδήποτε ή αρνήθηκαν να με βοηθήσουν και/ή αμέλησαν και/ή έκαναν ότι δεν κατάλαβαν την ύπαρξη μιας τέτοιας έρευνας». Και καταλήγει: «Ως εκ τούτου εισηγούμαι όπως η όλη υπόθεση τερματιστεί στο σημείο αυτό».

Ο Γιώργος Πάπουτσος τότε, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, παραδέχθηκε ότι είπε αυτά που είπε, αλλά δεν γνώριζε ότι ο δημοσιογράφος θα τα έγραφε!

O ερευνών λειτουργός σημειώνει πως λήφθηκαν συνολικά οκτώ καταθέσεις: Κώστας Καλλής (23.11.2010), Γιώργος Πάπουτσος (26.11.2010 και συμπληρωματική 9.12.2010), Κώστας Κωνσταντίνου, Τάσος Παπαϊωάννου (26.11.2010), Αντρέας Σάντης, Φοίβος Βάκης, Χάρης Λοϊζίδης, Γιώργος Κούμας (11.1.2011).

Επίσης, πρόσθεσε πως απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Διαιτησίας, μέσω της Ομοσπονδίας, με την οποία προσκάλεσε όλους τους διαιτητές αν γνώριζαν οτιδήποτε να προσέλθουν για να καταθέσουν. «Περιττό να αναφέρω ότι ουδείς ενδιαφέρθηκε να με βοηθήσει στο έργο μου», υπογράμμισε ο κ. Ευθυμίου.

Όσον αφορά στη διερεύνηση δηλώσεων του Ανδρέα Σοφοκλέους, προέδρου της ΑΕΛ, στις οποίες προέβη μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Εθνικό Άχνας (15.11.2010), όπως αναφέρει ο ερευνών λειτουργός, «παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις προς τον πρόεδρο του σωματείου ΑΕΛ Λεμεσού τις οποίες απέστειλα (η μια μέσω της Ομοσπονδίας), εντούτοις ουδεμία απολύτως ανταπόκριση είχαν και ως εκ τούτου δεν μπόρεσα να προχωρήσω την έρευνα».

Δείτε πιο κάτω το πόρισμα

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ