aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚαθήλωσε τους Κύπριους προπονητές ο Alf Galustian

Καθήλωσε τους Κύπριους προπονητές ο Alf Galustian

Βγάζοντας τρομερή ενέργεια τόσο στα θεωρητικά όσο και στα πρακτικά μαθήματα, παρά τον καυτό ήλιο, ο Alf Galustian καθήλωσε τους 85 Κύπριους προπονητές που παρακολούθησαν το πρώτο σεμινάριο της Coerver® Coaching στην Κύπρο, το οποίο αφορούσε το Youth Diploma 1 και έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σχολή Φόρουμ, με τη στήριξη του Συνδέσμου Προπονητών.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Coerver® Coaching Cyprus με την ASC Sports Innovation. Ακούγοντας τον κ. Galustian, οι παρευρισκόμενοι προπονητές είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν, αντλώντας δεδομένα μέσα από μια απύθμενη πηγή ποδοσφαιρικών γνώσεων.

Το σεμινάριο περιλάμβανε τέσσερις θεωρητικές και τέσσερις πρακτικές περιόδους, ενώ διήρκεσε δύο ημέρες. Στο μέσο της πρώτης ημέρας ο Νίκκι Παπαβασιλείου – που μαζί με τον Λεωνίδα Κουβαράς εκτελούσαν χρέη βοηθών- μίλησε στους προπονητές για το ποδοσφαιρικό μοντέλο της Σλοβακίας, όπου εργάζεται τον τελευταίο χρόνο.

Ο κ. Κουβαράς ήταν η ψυχή του σεμιναρίου, έχοντας τη μεγάλη ευθύνη των μεταφράσεων, μεταφέροντας στους προπονητές το πάθος και τον ενθουσιασμό του κ. Galustian. «Ήταν πάρα πολύ χρήσιμο, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίσαμε θα μας βοηθήσουν τα μέγιστα τόσο στην καθημερινή μας δουλειά όσο και στην προπονητική μας εξέλιξη μελλοντικά» εξηγεί προπονητής που παρακολούθησε το διήμερο σεμινάριο. Στη συντριπτική του πλειοψηφία το ακροατήριο αποτελείτο από προπονητές αναπτυξιακών ηλικιών.

Κατά την πρώτη ημέρα έγινε εισαγωγή στη μέθοδο Coerver® Coaching, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας είναι η επανάληψη στην προπόνηση, μέσα από την οποία επιτυγχάνεται η βελτίωση της τεχνικής κατάρτισης, που με τη σειρά της θα επιτρέψει στον ποδοσφαιριστή να διεκδικήσει θέση στην ομάδα του. Το πρακτικό κομμάτι αφορούσε τον έλεγχο της μπάλας και κινήσεις στο «ένας εναντίον ενός» και «δύο εναντίων δύο».

Σημαντικό ρόλο στα πρακτικά κομμάτια του σεμιναρίου είχαν να επιτελέσουν 15 παιδιά της ακαδημίας Nikki Coerver, καθώς όλα τα θέματα της πρακτικής διδασκαλίας εφαρμόζονταν την ίδια στιγμή στο γήπεδο, από ποδοσφαιριστές.

Στη δεύτερη ημέρα έγινε μάθημα για την προετοιμασία της προπόνησης, ώστε αυτή να μην είναι βαρετή για τον ποδοσφαιριστή, ενώ δόθηκαν μικρές συμβουλές για το πώς κάποιος μπορεί να γίνει καλύτερος προπονητής. Στο πρακτικό κομμάτι δόθηκε έμφαση στις προπονητικές μονάδες.

Κάθε ημέρα ολοκληρώθηκε με ερωτο-απαντήσεις, ενώ φεύγοντας οι προπονητές πήραν μαζί και το έναν πλήρη οδηγό με ασκήσεις της Coerver® Coaching, ανανεώνοντας το ραντεβού για το Youth Diploma 2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ