Οι 26 ύποπτοι αγώνες της UEFA

Η εισήγηση του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας Στέλλας Δραγατσίδη για υποβιβασμό της Ξάνθης, των Χανίων και της Ελευσίνας προκάλεσε αναστάτωση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η αναστάτωση αυτή μπορεί να έχει και συνέχεια, να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες δηλαδή, μπορεί και όχι.

Οι αγώνες για τους οποίους οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου και Στέφανος Μπαξεβάνης την αγωνιστική περίοδο 2015-16 άσκησαν διώξεις για «χειραγώγηση» με βάση τα στοιχεία του BFDS της UEFA (betting fraud detection system: σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης) είναι 26 όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα που παρουσιάζει σήμερα η «Goal» Ελλάδας.

Αγνοείται η τύχη τους

Ολοι έχουν παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας αλλά για άγνωστο λόγο η συγκεκριμένη επιτροπή δεν ανακοινώνει ούτε τις εισηγήσεις ούτε πολύ περισσότερο τις αποφάσεις της, με αποτέλεσμα ουδείς να γνωρίζει τι έχει συμβεί με αυτά τα 26 παιχνίδια.

Σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για παράδειγμα, στο στόχαστρο είναι και άλλοι δύο αγώνες και επίκεινται νέες εισηγήσεις για τιμωρίες, ενώ το BFDS της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας φέρεται να έχει στείλει φακέλους και για αγώνες που έχουν διεξαχθεί μετά τις 6/3 που είναι το τελευταίο παιχνίδι για το οποίο έχει ασκηθεί δίωξη από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς.

Μάλιστα, χρονολογικά, μετά το παιχνίδι Ελευσίνα – Χανιά στις 21/12 υπάρχουν άλλα 9 παιχνίδια για τα οποία έχει σταλεί ο φάκελος στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Ουδείς όμως γνωρίζει την τύχη τους. Αν υπάρχει εισήγηση για τιμωρία δηλαδή, αν οι υποθέσεις έχουν μπει στο αρχείο ή αν δεν έχουν εξεταστεί καν.

Η ΕΕΑ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πάντως, με προβλήματα λόγω της αποχής των δικηγόρων, έχει ασχοληθεί και έχει χαρακτηρίσει ύποπτο χειραγώγησης τον αγώνα Κισσαμικός – Εργοτέλης (23/11) και Εργοτέλης – Χανιά (28/9) αφαιρώντας τις ομάδες από τα κουπόνια του στοιχήματος. Για το παιχνίδι Ζάκυνθος – Εργοτέλης (27/10) έκρινε ότι «δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία» ενώ έβγαλε κόκκινη κάρτα από το κουπόνι σε Αχαρναϊκό, Καλλιθέα, Παναιγιάλειο για παιχνίδια από το περσινό πρωτάθλημα. Παράλληλα, εκκρεμούν και άλλοι αγώνες που είναι υπό εξέταση.

ΠΗΓΗsentragoal.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ