aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Άπλωσε σεντόνι η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ έφυγε με ισοπαλία 2-2 από το Μάντσεστερ, μόνο με τρελή αυτοκτονία θα χάσει την 3η θέση, βάζοντας παράλληλα δύσκολα στη Σίτι.

Η Άρσεναλ κατάφερε να επιστρέψει δύο φορές στο ματς, έφυγε με ισοπαλία 2-2 από το Μάντσεστερ και χρειάζεται έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Άστον Βίλα, για να κατακτήσει την 3η θέση, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους (και να κάνει το απόλυτο η Γιουνάιτεντ, θα πρέπει να καλύψει και τα 12 τέρματα διαφορά).

Η Σίτι από τη άλλη, πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα και, πλέον, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς η 4η θέση δεν εξαρτάται από εκείνη: οι κόκκινοι διάβολοι είναι στο -2 και έχουν ματς λιγότερο… Οι γηπεδούχοι μπήκαν με τρελό ρυθμό και πίεσαν από το πρώτο λεπτό.

Έτσι, όταν ο Αγουέρο άνοιξε το σκορ στο 8’ με πολύ ωραίο τελείωμα, όλα έδειχναν ότι θα καθαρίσουν το ματς από νωρίς. Στο 10’, όμως, στην πρώτη επίσκεψη των κανονιέρηδων στα καρέ του Χαρτ ήρθε η καταστροφή. Αφού ο Κλισί γλίτωσε στο τσακ το αυτογκόλ, από το κόρνερ ο Ζιρού ολομόναχος έκανε με κεφαλιά το 1-1 για το πρώτο του γκολ μετά από 15 ματς στην Premier League!

Το γκολ αποσυντόνισε τους παίκτες του Πελεγκρίνι, που χρειάστηκαν χρόνο, για να ανεβάσουν ξανά ταχύτητα. Αγουέρο (15’) και Μανγκαλά (33’) απείλησαν, όμως το θέαμα ήταν κακό και το 1-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο: με γκολ για την Σίτι. Στο 51’ οι παίκτες της Άρσεναλ αρκέστηκαν στο να κοιτάζουν τον Ντε Μπρόινε, που έκανε την κούρσα και με σουτ λίγο έξω από την περιοχή το 2-1!

Η απειρία του Ιχεανάτσο φάνηκε στο 54’, όταν θα μπορούσε να είχε δώσει την ασίστ στον Νάβας, όμως προτίμησε να τελειώσει μόνος – με άσχημο τρόπο – τη φάση και οι πολίτες ήταν πιέστηκαν για πρώτη φορά στο ματς, έδειξαν ανίκανοι να απορροφήσουν την πίεση.

Ένα καλό διάστημα των Λονδρέζων στάθηκε αρκετό, για να φέρει ο Σάντσες μετά από ασίστ του Ζιρού το ματς στα ίσα στο 68’! Στιγμές νωρίτερα, μάλιστα, ο Γουόλκοτ είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία. Και μία από τα ίδια για τους γηπεδούχους, που άρχισαν ξανά να πιέζουν, αφού είχαν γκρεμίσει ό,τι έχτιζαν. Ο Αγουέρο είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ στο 74’, ο Μπονί τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ στο 88’ και το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος στο τελευταίο ματς του Πελεγκρίνι στο Μάντσεστερ.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Μανγκαλά, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο (79′ Τουρέ), Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Νάβας (79′ Μπονί), Ιχεανάτσο (71′ Στέρλινγκ), Αγουέρο.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μονρεάλ, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Μπεγιερίν, Ελνένι (76′ Κοκλέν), Ράμσεϊ, Ιβόμπι (59′ Γουόλκοτ), Σάντσες, Γουέλμπεκ (24′ Γουίλσιρ), Ζιρού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ