aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑντίστροφη μέτρηση για τη φιέστα των Πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τη φιέστα των Πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή της φιέστας των Παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ. Η φιέστα και οι τελικοί στις ηλικίες 2005, 2006 και 2007 θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 3 Ιουνίου στο ΓΣΠ ενώ παράλληλα θα γίνουν και αγώνες μεταξύ ομάδων άλλων Ακαδημιών όλων των ηλικιών.

Η διεξαγωγή της φιέστας των Παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ αποτελεί την κορύφωση μιας συναρπαστικής χρονιάς, μιας χρονιάς γεμάτης ποδόσφαιρο για τα παιδιά.

«Συγχαίρουμε τις ομάδες που έφτασαν στους Παγκύπριους τελικούς. Την Αναγέννηση Δερύνειας και την ΑΕΛ που θα αγωνιστούν στον τελικό στην ηλικία των 11 ετών, την Ανόρθωση Αμμοχώστου και την Ομόνοια Λευκωσίας, κλιμάκιο Λεμεσού που θα αγωνιστούν στον τελικό στην ηλικία των 12 ετών, ην Ανόρθωση Αμμοχώστου κλιμάκιο Λάρνακας και την Ανόρθωση Αμμοχώστου κλιμάκιο Λεμεσού που θα αγωνιστούν στον τελικό κάτω των 13 ετών. Ευχαριστούμε όλες τις Ακαδημίες που θα συμμετάσχουν στη φιέστα και είμαστε σίγουροι ότι όλα τα παιδιά θα χαρούν τη συμμετοχή τους», ανέφερε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ και Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων της ΚΟΠ Γιώργος Φαντάρος, για να προσθέσει:

«Στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είμαστε περήφανοι για τα παιδικά μας Πρωταθλήματα τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη μας διοργάνωση, από πλευράς μαζικότητας συμμετοχής. Απλά να αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιους αριθμούς: Στα Πρωταθλήματα συμμετείχαν 7500 παιδιά από 6 ως 13 ετών. Συμμετείχαν-518 ομάδες από 100 διαφορετικά σωματεία ή Ιδιωτικές Ακαδημίες, διοργανώθηκαν 50 διαφορετικά Πρωταθλήματα, διεξάγονταν 250 αγώνες την εβδομάδα, 1000 αγώνες το μήνα.

Χρησιμοποιούνται για τα Πρωταθλήματα 35 διαφορετικοί αθλητικοί χώροι σε 5 επαρχίες με την ΚΟΠ να καλύπτει όλα τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων.

Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μέσω των Παιδικών Πρωταθλημάτων, τα οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθησαν ως επί το πλείστον χωρίς σκορ και χωρίς βαθμολογίες,  επενδύουμε στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, στην κοινωνικοποίηση τους , στο να μάθουν να σέβονται το συμπαίκτη και τον αντίπαλο τους, να μάθουν να αγωνίζονται με κανονισμούς γιατί μέσω του ποδοσφαίρου, μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερους φιλάθλους και καλύτερους ανθρώπους.

Η στήριξη και αναβάθμιση των Πρωταθλημάτων Grassroots, αποτελεί στρατηγική απόφαση της ΚΟΠ και κάθε χρόνο επιδιώκουμε να κάνουμε βήματα προόδου.

Μαζί με το χορηγό των Πρωταθλημάτων, τον Παγκύπριο Οργανισμό Αγελαδοτρόφων, προσπαθούμε για τη συνεχή βελτίωση των διοργανώσεων μας με στόχο, κάθε χρόνο να παρέχουμε όλο και καλύτερες συνθήκες στα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων Νίκος Παπακυριακού συγχάρηκε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους τελικούς και ευχήθηκε όπως τα παιδιά που σήμερα αγωνίζονται στα παιδικά Πρωταθλήματα, να αξιοποιηθούν σωστά τα επόμενα χρόνια και να στελεχώσουν τα σωματεία και τις Εθνικές μας ομάδες.

Το πρόγραμμα των τελικών:

Ηλικία U11: 19:15 Αναγέννηση Δερύνειας – ΑΕΛ
Ηλικία U12: 19:15 Ανόρθωση Αμμοχώστου – Ομόνοια Λευκωσίας (Κλιμάκιο Λεμεσού)
Ηλικία U13: 20:30 Ανόρθωση (Κλιμάκιο Λάρνακας – Ανόρθωση (Κλιμάκιο Λεμεσού)

Δείτε video από τη συνέντευξη Τύπου:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ