aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΥψηλός διορισμός Κούμα στην ΟΥΕΦΑ

Υψηλός διορισμός Κούμα στην ΟΥΕΦΑ

Αναλαμβάνει, εκ μέρους της ηγεσίας της ΟΥΕΦΑ, εκτελεστικό και εποπτικό ρόλο στη διαχείρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Ο διορισμός του Γιώργου Κούμα ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Σεφερίν.

Αναλυτικά: «Σημαντικός διορισμός για τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα στα Διοικητικά Συμβούλια δύο εταιρειών που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση του μάρκετινγκ και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των διοργανώσεων της UEFA τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούμας έχει διοριστεί από την UEFA στο Διοικητικό Συμβούλιο της Team AG που είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League, του Europa League και του Champions League Γυναικών, καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο της CAA Eleven που είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων των Εθνικών Ομάδων.

Ο διορισμός αυτός αποτελεί εξαιρετική επιτυχία για τον ίδιο τον κ. Κούμα αλλά και για την Κύπρο αφού πρόκειται για δύο εταιρείες κολοσσούς οι οποίες συνεργάζονται με την UEFA, με τον κ. Κούμα να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στα Διοικητικά τους Συμβούλια, έχοντας ρόλο εκτελεστικό, αλλά και εποπτικό. Τα υπόλοιπα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο εταιρειών είναι τεχνοκράτες.

Ο κ. Κούμας αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντα του, αντικαθιστώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Team AG τον Πρόεδρο της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και εκ των Αντιπροέδρων της UEFA Michael van Praag και στο Διοικητικό Συμβούλιο της CAA Eleven το Μάριο Λευκαρίτη που αποχώρησε πρόσφατα από τα διοικητικά της UEFA».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ