aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΤώρα θυμήθηκαν τους στημένους αγώνες!

Τώρα θυμήθηκαν τους στημένους αγώνες!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Αν ήταν κόντρα ανάμεσα σε ομάδες του πρώτου γκρουπ θα γινόταν χαμός. Πρώτο θέμα θα ήταν, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Επειδή, όμως, πρόκειται για ομάδες του δεύτερου γκρουπ, περνά στα «ψιλά». Μιλάμε για άγρια κόντρα, η οποία προβλέπεται να κρατήσει μέχρι και την Κυριακή, όταν η Καρμιώτισσα και η Δόξα Κατωκοπιάς θα συγκρουστούν με έπαθλο την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Όλα άρχισαν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα Καρμιώτισσα – Ερμής όταν ο Λιάσος Λουκά πήρε φόρα και το πρώτο πράγμα που είπε ήταν… συγχαρητήρια προς τον αντίπαλο προπονητή:

«Μην το πάρετε ειρωνικά. Έτσι πρέπει να παίζουν όλες οι ομάδες τα παιχνίδια τους. Με πάθος, να κάνουν καθυστερήσεις για να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Δεν έχουμε παράπονο γι’ αυτό και συγχαρητήρια στον αντίπαλο προπονητή που κατάφερε μέσα σε μια βδομάδα να μας αιφνιδιάσει. Έκανα ανάλυση στα παιδιά πριν από τον αγώνα και η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή». Μέσα σε πέντε προτάσεις ο προπονητής της Καρμιώτισσας έριξε πέντε μπηχτές και στον Ερμή και εμμέσως στη Δόξα, η οποία στην προηγούμενη αγωνιστική είχε νικήσει εκτός έδρας τους Αραδιππιώτες με εκείνο το φοβερό και τρομερό 5-1.

Μόνο που οι παράγοντες της Καρμιώτισσας δεν έμειναν εκεί και ακολούθησε ένα γαϊτανάκι αναρτήσεων με… λαχταριστά καρφιά προς τη Δόξα. «Είναι ξεκάθαρο ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΚΟΠ και τις αποφάσεις των οργάνων της, τρεις στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, υπάρχει η πιθανότητα συγκεκριμένη ομάδα να επωφελήθηκε 9 βαθμούς χωρίς να υπάρχει υπαιτιότητα από μέρους της», αναφερόταν σε ανακοίνωση της Καρμιώτισσας με επεξήγηση τους ύποπτους-χειραγωγημένους αγώνες ΑΕΖ – Δόξα, Δόξα – Ερμής και Ερμής – Δόξα. «Φτάνουν οι στρουθοκαμηλισμοί», είναι το σύνθημα της Καρμιώτισσας που ζήτησε και ξένους διαιτητές για την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής!

Όλα τα πιο πάνω θα είχαν βαρύνουσα σημασία και πολύ μεγαλύτερη αξία, αν προέρχονταν από μία ομάδα που δεν είχε τίποτα εις βάρος της. Που δεν είχε καμία συμμετοχή και καμία καταδίκη… Να τα λένε και να τα αναρτούν οι παράγοντες της Καρμιώτισσας, μοιάζει με την αποθέωση της υποκρισίας.

Γι’ αυτό κι ήρθε πληρωμένη η απάντηση από τους παράγοντες της Δόξας: «Χάσαμε το μέτρο σε αυτόν τον τόπο. Όποιος μένει σε γυάλινο σπίτι να μην πετροβολεί. Στην Καρμιώτισσα να δουν τους κόκκινους φακέλους, ποια ομάδα πλήρωσε πρώτη τις 50 χιλιάδες. Το όνομα του σωματείου μας ακούστηκε δυο φορές και σε κανένα δεν φάνηκε εμπλοκή. Δεν μας αποπροσανατολίζουν οι ανακοινώσεις. Πάμε για τη νίκη». Σιγά που θα έμεναν από κάτω οι Κατωκοπίτες…

Στην τρέχουσα περίοδο, η ΚΟΠ παρέλαβε αρκετούς φακέλους με τη συμμετοχή της Καρμιώτισσας. Ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα και διεφθαρμένα κέρδη στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής ΑΠΟΕΛ – Καρμιώτισσας ότι η ομάδα της Καρμιώτισσας θα έχανε τον αγώνα με διαφορά τουλάχιστον τριών τερμάτων και το αποτέλεσμα ήταν 4-1 για το ΑΠΟΕΛ. Η ΟΥΕΦΑ απέδωσε υπαιτιότητα στην Καρμιώτισσα για τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ η οποία νίκησε με 6-1. Κάποιοι έγιναν πλούσιοι επειδή γνώριζαν ότι η Καρμιώτισσα θα έχανε τον αγώνα με τουλάχιστον πέντε τέρματα διαφορά!

Φάκελος και για τον αγώνα Εθνικός Άχνας – Καρμιώτισσα για την 9η αγωνιστική, φάκελος και για τον αγώνα κυπέλλου Αγία Νάπα – Καρμιώτισσα! Με απλά λόγια δύο ματς έπαιξε στο κύπελλο η Καρμιώτισσα και για τα δύο ήρθε φάκελος! Αν προσθέσουμε ότι η ομάδα της Καρμιώτισσας είχε αρκετά προηγούμενα συμμετοχής σε ύποπτους – στημένους αγώνες και στην περσινή σεζόν, όταν αγωνιζόταν στη Β’ Κατηγορία, να επικαλείται η Καρμιώτισσα τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ είναι το λιγότερο άκομψο.

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος η Καρμιώτισσα ευαισθητοποιήθηκε για τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ! Τόσο καιρό πού ήταν ο Νίκος Παπάς και οι συνεργάτες του; Έχουμε χάσει τον λογαριασμό στην παραλαβή των φακέλων, οι οποίοι πρέπει να έχουν ξεπεράσει τους 100 τα τελευταία έξι χρόνια και στην Καρμιώτισσα αποφάσισαν να κτυπήσουν καμπανάκι επειδή κινδυνεύουν με υποβιβασμό; Γιατί δεν ήταν τόσο ευαίσθητοι στο ξεκίνημα της σεζόν; Γιατί δεν ήταν ευαίσθητοι στην περσινή σεζόν, όταν εξασφάλισαν το «μαγικό» εισιτήριο της ανόδου στην Α’ Κατηγορία;

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι στο δύσμοιρο κυπριακό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στα χαμηλά στρώματα, είναι λίγες οι ομάδες που δεν έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Δεν νοείται να έρχονται βροχή οι φάκελοι στημένων αγώνων, να είμαστε στο κεφάλαιο «διαφθορά» οι χειρότεροι στην Ευρώπη και η πλειονότητα των παραγόντων μας να σφυρίζει αδιάφορα. Και να ευαισθητοποιούνται μόνο όταν είναι στριμωγμένοι στη γωνία. Ποιος θα σωθεί και ποιος θα πέσει, μικρή σημασία έχει. Το ζητούμενο είναι να βρεθούν άνθρωποι να υπηρετήσουν το κυπριακό ποδόσφαιρο οι οποίοι δεν θα νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ