aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE ATop 10: Ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του Καμπιονάτο

Top 10: Ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του Καμπιονάτο

H μεταγραφή του Γκονζάλο Ιγουαΐν στην Γιουβέντους τον έφερε στην κορυφή των πιο ακριβών μεταγραφών στην ιστορία του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές του καμπιονάτο.

Ρονάλντο Ίντερ – Ρεάλ Μαδρίτης (45 εκ.ευρώ)

Το «Φαινόμενο» πήγε από την Μπαρτσελόνα στο Σαν Σίρο με ένα ποσό ρεκόρ(27 εκ.ευρώ) για την εποχή. Όμως λίγο οι τραυματισμοί λίγο το πρόβλημα προσαρμογής στο καμπιονάτο,  τον έκαναν να πάρει μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης.

ροναλντο

Κριστιάν Βιέρι Λάτσιο – Ίντερ (45 εκ.ευρώ)

Έχει παίξει σε όλες μεγάλες ομάδες της Ιταλίας. Ο «Μπόμπο» Βιέρι ήταν από τους καλύτερους επιθετικούς της γενιάς του και αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να πληρώσει ακριβά όποιος ήθελε να τον αποκτήσει.
Ο Μάσιμο Μοράτι δεν δίστασε να ξοδέψει 45 εκ. ευρώ για να τον κάνει «νερατζούρο», με τον Ιταλό «κίλερ» να το ανταποδίδει σκοράροντας 103 γκολ σε 143 εμφανίσεις.

βιερι
Γκαίθκα Μεντιέτα Βαλένθια – Λάτσιο (48 εκ.ευρώ)

Ο δύο φορές φινάλιστ του Τσάμπιονς Λιγκ με την Βαλένθια, το 2001  αποφάσισε πως είναι καιρός να αλλάξει παραστάσεις μετακομίζοντας στην Ρώμη και την Λάτσιο. Οι «μπιανκοσελέστι» εκτός από καταπληκτική ομαδά εκείνη την εποχή είχαν και μπόλικο χρήμα, κάτι που έδειξαν έμπρακτα δίνοντας στην Βαλένθια το ποσό των 48 εκ. ευρώ για τον Ισπανό χαφ. Ωστόσο ο ίδιος δεν δικαίωσε τα χρήματα που δαπανήθηκαν για λογαριασμό του καταλήγοντας δανεικός σε Μπαρτσελόνα και Μίντλεσμπρο.

mendieta

Τζιανλουίτζι Μπουφόν Πάρμα – Γιουβέντους (53 εκ. ευρώ)

Η πώληση του Ζινεντίν Ζιντάν εκείνο το διάστημα έδωσε στην Γιουβέντους μεγάλη οικονομική άνεση για να κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι. Με αυτά τα λεφτά λοιπόν οι «μπιανκονέρι» αγόρασαν τον Μπουφόν ο οποίος την  εποχή είχε προτάσεις από Ρόμα και Μπαρτσελόνα με τον ίδιο να επιλέγει την «μεγάλη κυρία». Τα υπόλοιπα είναι ιστορία όπως και ο ίδιος είναι ιστορία…της Γιουβέντους.

process_2

Ερνάν Κρέσπο Πάρμα – Λάτσιο (55 εκ. ευρώ)

Έχοντας σκοράρει 80 γκολ σε τέσσερις σεζόν με την Πάρμα, η Λάτσιο δεν το σκέφτηκε και πολύ για πραγματοποιήσει την τότε ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία. Ουσιαστικά το ακριβές κόστος ήταν 25εκ.  ευρώ συν τους Ματίας Αλμέιδα και Σέρτζιο Κονσεϊτσάο.

crespo-lazio

Έντισον Καβάνι Νάπολι – Παρί Σεντ Ζερμέν (64,5 εκ.ευρώ)

Τον Ιούλιο του 2013 η Παρί δαπάνησε 64,5 εκ.ευρώ για να αποκτήσει τον Έντισον Καβάνι από την Νάπολι με την οποία είχε κάνει εξαιρετικές χρονιές. Συγκεκριμένα είχε σκοράρει 78 γκολ στα τρία χρόνια που ήταν στο Σαν Παόλο. Παράλληλα έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στο γαλλικό ποδόσφαιρο και η έκτη ακριβότερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

καβανι

Ρικάρντο Κακά Μίλαν – Ρεάλ Μαδρίτης (65 εκ.ευρώ)

Έπειτα από έξι χρόνια στο Μιλάνο έχοντας κατακτήσει τα πάντα, ο Κακά αποφάσισε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να μετακομίσει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Η κατάληξη του όμως δεν θα είναι η ίδια με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που πήγε το ίδιο καλοκαίρι στους «μερένχες». Οι τραυματισμοί και ο παραγκωνισμός θα γίνουν οι λόγοι που ο Βραζιλιάνος θα αποχωρήσει για τις Ηνωμένες πολιτείες.

κακα

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς Ίντερ – Μπαρτσελόνα (69,5 εκ.ευρώ)

Ο «Θεός» όπως αυτοαποκαλείται το καλοκαίρι του 2009 θα πάρει μεταγραφή από την Ίντερ στην Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν δώρο στους Ιταλούς αφού εκτός από τα 69,5 εκ.ευρώ δώσανε ως αντάλλαγμα τον Σάμουελ Ετό.  Στο τέλος της χρονιάς η Ίντερ πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ζλάταν έψαχνε ομάδα, με την Μίλαν να γίνεται ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

ζλαταν

Ζινεντίν Ζιντάν Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης (73,5 εκ.ευρώ)

Το 2001 η Ρέαλ Μαδρίτης απέκτησε τον Ζινεντίν Ζιντάν με το πόσο των 73,5 εκ.ευρώ. Ο Γάλλος «μαέστρος» ήταν ο καλύτερος παίκτης του κόσμου την εποχή εκείνη, κατακτώντας δύο τίτλους Ιταλίας ένα Μουντιάλ και Euro e ta ένα με τα χρώματα της Γαλλίας. Ο νυν τεχνικός των «μερένχες» κατάφερε να πανηγυρίσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ Μαδρίτης πετυχαίνοντας το καλύτερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης.

zidane_1

Γκονζάλο Ιγουαΐν Νάπολι – Γιουβέντους (94,7 εκ. ευρώ)

Μετά την καταπληκτική σεζόν που είχε με την Νάπολι, βρίσκοντας δίχτυα 36 φορές ο Αργεντινός έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του καμπιονάτο. Παρά τις διαδοχικές προσπάθειες της Νάπολι να τον κρατήσουν στο Σαν Παόλο, δεν απογοητεύτηκαν ιδιαίτερα με την αποχώρηση του δεδομένου των χρημάτων που εισέπραξε η ομάδα. Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε να δούμε κατά πόσο η επιλογή της Γιουβέντους αλλά και του ίδιου του παίκτη ήταν πετυχημένη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η «μεγάλη κυρία» δυναμώνει επικίνδυνα και έχει βάλει στόχο να πρωταγωνιστήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

903italy_juventus_higuain

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ