aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο βλέπουν αλλιώς Βεργέτης - Κρίστιανσεν

Το βλέπουν αλλιώς Βεργέτης – Κρίστιανσεν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Διαφορετικά προσεγγίζουν οι Τόμας Κρίστιανσεν και Στάικος Βεργέτης τη σημερινή πρώτη αναμέτρηση κυπέλλου στο ΓΣΠ, για τη φάση των «16». Ο κόουτς του ΑΠΟΕΛ δεν προτίθεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στη Δόξα (2-0).

Άλλωστε, η ομάδα της Λευκωσίας θα αγωνιστεί ξανά με λύση ανάγκης στο κέντρο της άμυνας (Νικόλας Ιωάννου), αφού ο Ινιάκι Αστίθ δεν θα χρησιμοποιηθεί, ενώ ο Καρλάο είναι εδώ και μία εβδομάδα ποδοσφαιριστής της Τορίνο. Από εκεί και πέρα, πιθανό να προκύψει αλλαγή εξτρέμ, αφού υπάρχουν επιλογές (Γιάννης Γιαννιώτας, Βάντερ Βιέιρα) πέραν των Στάθη Αλωνεύτη και Γιώργου Εφραίμ, οι οποίοι αγωνίζονται βασικοί στα τελευταία ματς. Απών θα είναι ο τραυματίας Μπερτόλιο.

Από την πλευρά του, ο Στάικος Βεργέτης θα παρατάξει τη Νέα Σαλαμίνα με διαφοροποιήσεις. Όχι επειδή δεν ενδιαφέρεται για την πρόκριση, μα λόγω κόπωσης πολλών βασικών παικτών της ομάδας σε συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμά της. Μετά το σημερινό ματς την περιμένει η ΑΕΛ («Αμμόχωστος», 22/1), ξανά ο ΑΠΟΕΛ (κύπελλο, «Αμμόχωστος», 25/1) και η Ομόνοια (ΓΣΠ, 28/1), ενώ προηγήθηκε η ήττα από την ΑΕΚ (0-2).

Έτσι οι Ιονούτς Νεάγκου, Εμιλιάνο Φούσκο, Λουσιάνο Μπεμπέ και Άλεξ Κωνσταντίνου αναμένεται να αποτελέσουν τα νέα πρόσωπα του βασικού σχήματος (ίσως και ο Νεόφυτος Μιχαήλ). Δεν υπολογίζονται οι Πεδρίτο και Ιβάν Τσούριουριτς. Ο τελευταίος θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα.

Όσον αφορά στα μετεγγραφικά, ο Νταβίντε Γκράσι ενημέρωσε τη διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας ότι προσεγγίστηκε από την τουρκική Γκαζιαντέπ. Η απάντηση των ερυθρολεύκων ήταν ότι θα συζητηθεί το θέμα αν έρθει πρόταση στο σωματείο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραχώρησή του είναι, φυσικά, να γίνει ικανοποιητική προσφορά από πλευράς Τούρκων. Όσο για τον Ντουντού Λίμα, συμφωνήθηκαν τα πάντα και σύντομα θα ανακοινωθεί η απόκτησή του με υποσχετική από τον Αστέρα Τρίπολης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ