aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΤο πιο ανταγωνιστικό, παρόλα τα προβλήματα

Το πιο ανταγωνιστικό, παρόλα τα προβλήματα

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Χίλια δυο προβλήματα μπορεί να συζητήσουμε για το κυπριακό πρωτάθλημα. Μπορούν να τεθούν ανενδοίαστα εισηγήσεις ωφέλιμες για βελτίωσή του. Όχι μόνο στα θέματα οργάνωσής του, αλλά και για όλα τα παρεμφερή ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες που θα το καθιστούν περισσότερο ελκυστικό. Ωστόσο, εξετάζοντας τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, το δικό μας υπερτερεί σε έναν τομέα. Και μάλιστα έχει μεγάλη διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ορόσημο το 2018 για το ποδόσφαιρο

Αυτό, λοιπόν, που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο ανταγωνισμός. Μας λείπουν τα καινούργια γήπεδα, οι κατάλληλες συνθήκες εντός αυτών, έχουμε να αντιμετωπίσουμε θέματα με τη βία, τη διαιτησία, κυρίως με την προκατάληψη που προκαλούν ορισμένες αποφάσεις (ακόμη και ορισμοί), στερείται εμπιστοσύνης η Ομοσπονδία από μέρους χιλιάδων οπαδών και των δικαστικών της οργάνων, αλλά και η Αστυνομία. Δεν παραβλέπουμε επίσης και την απουσία εμπιστοσύνης μερίδας οπαδών προς τις διοικήσεις των ομάδων τους. Όλα αυτά εμπίπτουν, πάντως, στο πλαίσιο της ανθρώπινης προσπάθειας για βελτίωση.

Όμως, μπορούμε να αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε τόσο μεγάλο ανταγωνισμό. Να σκεφτεί κάποιος ότι στην Αγγλία, για την οποίαν τόσα πολλά λέγονται και τόσες φορές την επικαλούμαστε, η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι απέχει 19 βαθμούς από την 5η Τότεναμ και 15 από τη 2η Γιουνάιτεντ. Στη Γερμανία η Μπάγερν απέχει 13 βαθμούς από την 5η Λειψία και 11 από τη 2η Σάλκε. Στην Ιταλία η πρωτοπόρος Νάπολι είναι 12 βαθμούς μπροστά από την 5η Ρόμα και στην Ισπανία η Μπαρσελόνα έχει εννέα βαθμούς διαφορά από τη 2η Ατλέτικο και 19 από την 5η Σεβίλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν υπάρχει αλληλεγγύη

Περίπου ίδιο το σκηνικό και στη Γαλλία με την Παρί να έχει εννέα βαθμούς από τη 2η Μονακό και 17 από την 5η Ναντ. Στους 14 βαθμούς είναι η απόσταση της Αϊντχόφεν από την 5η Φέγενορντ και στους 18 η Πόρτο από τη Ρίο Άβε στην Πορτογαλία. Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από τα μεγάλα της Ευρώπης είναι το ρωσικό με τη Λοκομοτίβ να απέχει δέκα βαθμούς από την 5η ΤΣΣΚΑ.

Στο δικό μας τώρα, η 5η ΑΕΛ έχει επτά βαθμούς από την 1η Ανόρθωση. Υπάρχουν βέβαια και οι ομάδες που χρωστάνε παιχνίδια και μπορεί η σημερινή κατάσταση να διαφοροποιηθεί. Μπορεί! Μπορεί όμως η βαθμολογία να περιπλεχθεί ακόμα παραπάνω. Αυτή την περίοδο το κυπριακό πρωτάθλημα διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ