aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΘύρα 9-Red Rebels: H στήριξη στο λαό της Βενεζουέλας… έφτασε μακριά!

Θύρα 9-Red Rebels: H στήριξη στο λαό της Βενεζουέλας… έφτασε μακριά!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Μεγάλο θέμα με εκατοντάδες σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έγινε η κίνηση των οπαδών της Ομόνοιας και της Νέας Σαλαμίνας να αναρτήσουν πανό σε φιλικούς αγώνες, μέσω των οποίων εξέφρασαν τη στήριξή τους στα όσα βιώνει η Βενεζουέλα.

Μάλιστα, ασχολήθηκαν και δημοσιογράφοι στην Ελλάδα (διαβάστε εδώ ένα δημοσίευμα από την ιστοσελίδα Katiousa.g) με την κίνηση αυτή των «πρασίνων» και των «ερυθρόλευκων» οπαδών, οι οποίοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη Βενεζουέλα και την αντίστασή τους στον ιμπεριαλισμό.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά για την πολιτική ένταξη των οπαδών των δύο ομάδων και την αριστερή τους ιδεολογία και υπενθυμίζεται πως τέτοιες αντίστοιχες πρωτοβουλίες τις παίρνουν διαχρονικά, τόσο η «Θύρα 9» όσο και οι «Red Rebels».

Στο φιλικό Ομόνοια-Ολυμπιακός και στο Νέα Σαλαμίνα-Ομόνοια, στάλθηκε μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας, που δοκιμάζεται από την ιμπεριαλιστική επέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα – Συντρίψτε τον ιμπεριαλισμό», ήταν το σύνθημα που έγραψαν στο πανό τους οι Red Rebels, ενώ στο πανό των Ομονοιατών αναγραφόταν το εξής: «Ναι στη Βενεζουέλα. Όχι στους Γιάνκηδες».

Η κίνηση αυτή δεν διέφυγε της προσοχής του Υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλας, που μνημόνευσε την κίνηση αυτή σε επίσημη ανακοίνωσή του. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κατεξοχήν λαϊκό άθλημα. Αλλά επιβεβαιώνει πραγματικά αυτόν τον τίτλο, μόνο όταν οι φίλαθλοι καταλαβαίνουν πως ο πραγματικός αγώνας είναι έξω από τα γήπεδα, και παίρνουν θέση σε αυτόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ