aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΘωράκιση στην καρδιά της οπισθοφυλακής

Θωράκιση στην καρδιά της οπισθοφυλακής

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τα 72 γκολ παθητικό στη λήξασα σεζόν ήταν πολλά για τη Νέα Σαλαμίνα. Γι’ αυτό και για τον μετεγγραφικό σχεδιασμό δόθηκε προτεραιότητα στη στελέχωση της αμυντικής γραμμής. Άλλωστε, από τους οκτώ ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν, οι τρεις αγωνίζονται στην οπισθοφυλακή (αν συμπεριληφθεί και ο τερματοφύλακας, Ίσλι Χίντι, γίνονται τέσσερις).

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην καρδιά της άμυνας και είναι ενδεικτικό ότι στη διάθεση του Εουτζέν Νεαγκόε υπάρχουν τέσσερις σέντερ μπακ. Οι Ιταλοί Νταβίντε Γκράσι και Ματία Τσινκουίνι, καθώς και ο -πολυσύνθετος- Ιωάννης Κούσουλος είναι γνωστής αξίας. Αν δικαιώσει τον Μάκη Παπαϊωάννου ο Γκόραν Άντονιτς αποδεικνύοντας ότι -όντως- πρόκειται για αξιόπιστη λύση, θα υπάρχει έντονος συναγωνισμός για τις δύο θέσεις του αρχικού σχήματος.

Όσο για την υποστήριξη από τα άκρα, ξεχωρίζουν οι Ζοάο Τσίνα και Σάββας Τσαμπούρης, αριστερά και δεξιά, αντιστοίχως. Για τον πρώτο υπάρχει υποστήριξη από τον Χριστόφορο Χριστοφή, όχι όμως και για τον δεύτερο. Όπως λένε οι ερυθρόλευκοι, θα αποκτηθεί δεξιός οπισθοφύλακας, αρκεί να εντοπιστεί κάποιος που θα πληροί τις προδιαγραφές: χαμηλόμισθος και αξιόπιστος.

Βεβαίως, υπάρχει και μία σημαντική παράμετρος. Το δεδομένο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Ιωάννη Κούσουλο και το ενδεχόμενο νέας βελτιωμένης πρότασης, στην οποίαν δεν θα μπορεί να αρνηθεί η Νέα Σαλαμίνα. Σε αυτή την περίπτωση, γίνεται κατανοητό πως είναι πιθανή η αναπροσαρμογή του μετεγγραφικού σχεδιασμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ