aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα τρία «αγκάθια» για τον Θρύλο

Τα τρία «αγκάθια» για τον Θρύλο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Αν και Κρίστιανσεν και ΑΠΟΕΛ δεν έχουν ανοίξει όλα τους τα χαρτιά σε ό,τι αφορά στον μετεγγραφικό προγραμματισμό, θεωρητικά μιλώντας, οι πρωταθλητές διατηρούν τη «λάμψη» τους (με μικρές μόνο εξαιρέσεις ή και εκκρεμότητες) ως προς τη στελέχωση.

Οι γαλαζοκίτρινοι, ουσιαστικά, αναζητούν τους στόχους εκείνους που θα κάνουν τη διαφορά και θα πλαισιώσουν -αλλά και θα «δέσουν» αρμονικά- με το ήδη ποιοτικό και πανίσχυρο ρόστερ. Από τη στιγμή, λοιπόν, που στην ομάδα διατηρήθηκε ο βασικός κορμός, στον ΑΠΟΕΛ θα κάνουν αγώνα δρόμου για δύο ή τρεις βασικές επιλογές και από εκεί και πέρα, όποιες προσθήκες γίνουν (αν γίνουν), αυτές θα έχουν να κάνουν με την προσπάθεια να αποκτήσει η ομάδα το απαιτούμενο βάθος.

Για όλα αυτά, βέβαια, υπάρχουν κάποια χρονοδιαγράμματα, που η επιτροπή προγραμματισμού και η τεχνική ηγεσία θέλουν να τηρηθούν, αναγνωρίζουν, όμως, ότι στην προσπάθειά τους αυτή υπάρχουν και ορισμένα «αγκάθια». Για παράδειγμα, είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η προσπάθεια επικεντρώνεται στην απόκτηση ενός επιθετικού, ενός αριστερού ακραίου αμυντικού, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι περιμένουν την ετυμηγορία του Σίλβα για τον Γιαννιώτα, χωρίς όμως να μένουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Το θέμα της ενίσχυσης, ωστόσο, είναι αλληλένδετο και με τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται από την τεχνική ηγεσία για τη νέα περίοδο. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Στίλιτς, Πιατκόφσκι, Κοδίνα, σε πρώτη φάση, αλλά και όσοι θα ακολουθήσουν. Οι τρεις προαναφερθέντες διατηρούν πολύ ψηλά συμβόλαια, γι’ αυτό και η προσπάθεια είναι να βρουν ομάδα για να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους, προκειμένου να ξαλαφρώσει το μισθολόγιο, κατά 700.000-750.000 ευρώ περίπου, όπως υπολογίζεται!

Ένα ποσό που άλλες ομάδες το έχουν για μπάτζετ ολόκληρης της σεζόν. Συνεπώς, είναι σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ να ξεκαθαρίσουν όσο γίνεται πιο σύντομα το μέλλον των τριών ποδοσφαιριστών, για να μπορέσει να τρέξει το κεφάλαιο ενίσχυση. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι γίνεται προσπάθεια για να μειωθεί ο προϋπολογισμός και αν είναι να γίνει μια υπέρβαση, αυτή να μην επηρεάσει την όλη προσπάθεια για μείωση του προϋπολογισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ