aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣτημένα στην Κύπρο: Αντί για €10.000, δεν πλήρωναν σεντ σε κυπριακή εταιρεία!

Στημένα στην Κύπρο: Αντί για €10.000, δεν πλήρωναν σεντ σε κυπριακή εταιρεία!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Συνέχεια στο θέμα με το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Ιανουάριο του 2017, με το κύκλωμα των Ρουμάνων διαιτητών… μαϊμού που έδρασαν στην Κύπρο σε φιλικούς αγώνες-κωμωδία ανάμεσα σε ξένες ομάδες που είχαν έρθει για προετοιμασία, δίνει η Gazeta Sporturilor.

Η ρουμάνικη εφημερίδα, η οποία φιλοξένησε χθες την αποκαλυπτική συνέντευξη του 30χρονου Ρουμάνου ποδοσφαιριστή Αλίν Στόικα (διαβάστε ΕΔΩ) που παραδέχθηκε ότι ανέλαβε ρόλο διαιτητή σε ορισμένα από τα ύποπτα παιχνίδια που έγιναν στη χώρα μας, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κυπριακή εταιρεία (σ.σ γράφει και το όνομα όμως για νομικούς λόγους δεν το καταγράφουμε) που διοργάνωνε τους αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Oι τρεις κυπριακές ομάδες που εμφανίζονται στον πίνακα των στημένων

Η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία διαθέτει προπονητικό κέντρο, σύμφωνα με έκθεση του Der Spiegel και των «Football Leaks» φαίνεται να σχετίζεται με τον Έρικ Μάο, που κατηγορείται ως ο κύριος οργανωτής των αγώνων και ο αρχηγός μιας λέσχης από τη Σιγκαπούρη που εμπλέκεται σε στημένους αγώνες σε διάφορες χώρες. «Όταν ρωσικές ομάδες έπαιζαν μεταξύ τους, έφερνα τους διαιτητές», παραδέχθηκε αρχικά ο Κύπριος ιδιοκτήτης (σ.σ. για νομικούς λόγους δεν μπορούμε να αναφέρουμε το όνομα) της κυπριακής εταιρείας που διοργάνωνε τους αγώνες που κρίθηκαν ύποπτοι για χειραγώγηση. Όταν όμως ενημερώθηκε για την παρουσία των «διαιτητών» που χειραγωγούσαν αγώνες, που διοργανώνονταν από την εταιρεία του, επανήλθε με νέα δήλωση, αλλάζοντας τα λεγόμενά του. «Δεν το κάνω. Όταν παίζουν μεταξύ τους οι ρωσικές ομάδες, φέρνουν τους δικούς τους διαιτητές».

Διαβάστε επίσης: «Κελάηδησε» Ρουμάνος παίκτης-διαιτητής για τα στημένα στην Κύπρο!

Η κυπριακή εταιρεία, σύμφωνα με το ρουμάνικο δημοσίευμα, είναι ένας σημαντικός συνδετικός κρίκος με τον Έρικ Μάο. «Σύμφωνα με μια αξιόπιστη πηγή, όταν θέλουν να επενδύσουν σε κλαμπ στην Τσεχία και τη Σλοβακία, ο Μάο και ο συνεργάτης του, Μπρους Τζι, προσφέρουν στην ομάδα προπονητικό κέντρο για προετοιμασία μέσω της κυπριακής εταιρείας. Το πρώτο βήμα πριν από την επένδυση είναι η δωρεάν εκπαίδευση σε προπονητικό κέντρο στην Κύπρο. Οι σύλλογοι πληρώνουν μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια», αποκαλύπτει η πηγή.

Διαβάστε επίσης: Εμπλέκει έναν Κύπριο στα στημένα και έναν Ελλαδίτη μάνατζερ ως μεσολαβητή

Η δημοσιογραφική ομάδα της Gazeta Sporturilor έχει στα χέρια της συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ του σλοβάκικου σύλλογου FC Nitra με την κυπριακή εταιρεία για παραχώρηση προπονητικού κέντρου στο 2018. Οι Σλοβάκοι ήρθαν στην Κύπρο με 26 άτομα προσωπικό και παρέμειναν στη χώρα μας για 10 νύχτες, καταλαμβάνοντας 16 δωμάτια σε ξενοδοχείο (σ.σ και εδώ γίνεται αναφορά στο όνομα και για νομικούς λόγους δεν το καταγράφουμε). Στη συμφωνία, εκτός από τα δωμάτια, ο σλοβάκικος σύλλογος θα είχε και άλλες υπηρεσίες όπως: νερό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο δύο φορές την ημέρα, πρόσβαση του προσωπικού στη σάουνα, στη πισίνα και στο γυμναστήριο, πλυντήριο για το πλύσιμο των αθλητικών στολών των παικτών, μεταφορά με λεωφορείο, ένα άλλο αυτοκίνητο με οδηγό και τέσσερις φιλικούς αγώνες και διαιτητές.

Διαβάστε επίσης: Το αποκαλυπτικό βίντεο με τους στημένους αγώνες στην Κύπρο

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες, γράφει η Gazeta Sporturilor, η πραγματική τιμή θα ήταν 10.000 ευρώ, όμως η τιμή που προσφέρει η κυπριακή εταιρεία είναι ψευδής: Μηδέν ευρώ! Ο Κύπριος ιδιοκτήτης αρνείται κάθε εμπλοκή στη σύγχυση των αγώνων, ενώ ερωτηθείς να σχολιάσει την παρουσία των διαιτητών-μαϊμού στην Κύπρο, απάντησε: «Ρωτήστε τον…. (σ.σ αναφέρει όνομα)! Είχα έναν αγώνα με ξένους διαιτητές, Κλουζ – Ούφα, και αυτός ήταν ο τελευταίος. Είχα προβλήματα». Τώρα, ωστόσο, η κυπριακή εταιρεία έχει οργανώσει 29 από τους αγώνες που έχουν διαιτητεύσει οι εν λόγω «διαιτητές». «Οι ομάδες ήταν ευχαριστημένες. Δεν διαμαρτυρήθηκαν για τους διαιτητές», λέει ο διευθυντής της κυπριακής εταιρείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ