aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Σκόρπισε» την Ομόνοια και παραμένει… κυνηγός ο ΑΠΟΕΛ!

«Σκόρπισε» την Ομόνοια και παραμένει… κυνηγός ο ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

«Ζωντανές» τις ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου διατήρησε ο ΑΠΟΕΛ, που νίκησε 4-1 την Ομόνοια για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος και παρέμεινε στο -2 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λεμεσού.

Όσον αφορά στο ματς, πολύ δυνατά άρχισε στο παιχνίδι η Ομόνοια, η οποία στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τον έλεγχο, ενώ αν της χαμογελούσε λίγο η τύχη, ίσως να έπαιρνε και προβάδισμα στο σκορ, αφού έχασε 1-2 πολύ καλές ευκαιρίες. Εκεί, που ανέβασαν στροφές οι γαλαζοκίτρινοι, κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά και μάλιστα με πανομοιότυπο τρόπο.

Στο 11’ ο Σόουζα με δυνατό πλασέ εντός περιοχής μετά από ασίστ του Αντωνίου από αριστερά, άνοιξε το σκορ, ενώ ο Σάλαϊ στο 22’ ήταν αυτός που έκανε το 2-0 με τον ίδιο περίπου τρόπο, έπειτα από μπαλιά του Ενσούε από δεξιά. Η Ομόνοια σε καμία περίπτωση δεν ύψωσε τα χέρια και προσπάθησε να μειώσει για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, καταφέρνοντάς τα στο 39’ με μία γκολάρα του Αραούζο ο οποίος με εξαιρετικό αριστερό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-2 το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό ματς με περισσότερες δυνατές μονομαχίες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άναψαν τα… αίματα και προέκυψαν κάποιες αψιμαχίες. Και οι δύο ομάδες, όμως, πρόσφεραν καλό θέαμα και είχαν κάποιες πολύ καλές φάσεις. Ο ΑΠΟΕΛ για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ και οι πράσινοι για να ισοφαρίσουν.

Τελικά, η πλάστιγγα της νίκης έγειρε προς την πλευρά των γαλαζοκίτρινων, οι οποίοι ανέβασαν στροφές στο τελευταίο 15λεπτο και κατάφεραν όχι μόνο να κάνουν το 3-1, αλλά να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Στο 82’ ο Εμπελίσιο έκανε το 3-1 με πολύ όμορφο και άπιαστο σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ το αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ενσούε με απευθείας φάουλ.

Ο διαιτητής του αγώνα, Χρίστος Νικολαΐδης, ήταν γενικώς κοντά στις φάσεις. Στο δεύτερο μέρος, λίγο έλειψε να χάσει τον έλεγχο καθώς προέκυψαν σκληρά φάουλ και πρωτίστως νεύρα. Για παράδειγμα, ο Εμπεσίλιο δέχθηκε κίτρινη στο 51ο λεπτό και στη συνέχεια είχε αψιμαχία με τον Χριστοφή. Πήγαινε γυρεύοντας για την αποβολή του ο Ολλανδός. Γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη. Ο Βύντρα στην εκπνοή αποβλήθηκε σωστά με κόκκινη κάρτα.

Ακολουθεί η ταυτότητα και το live:

ΑΠΟΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Πέρεθ, Ενσούε, Πολιακόφ, Καρλάο (62′ Βούρος), Λάγο, Αντωνίου (37′ Μακρής), Μοράις, Σόουζα, Σάλαϊ, Εμπεσίλιο, Ποτέ (85′ Ντελατόρε).

Ομόνοια (Γέσπερ Φρέντμπεργκ): Μιχαΐλοφ, Ζαΐλσον, Κατελάρης, Γ. Σοάρες, Βύντρα, Αντόνια, Α. Σοάρες, Μαντούρο (83′ Κατσαντώνης), Κανού (68΄Λόπες), Χριστοφή, Ντάρμπισαϊαρ.

Εισιτήρια: 6.665.

Σκόρερ: 11′ Σόουζα, 22′ Σάλαϊ, 82′ Εμπεσίλιο, 90′ + 5 Ενσούε / 39′ Αραούζο.

Κίτρινες: 50′ Α. Σοάρες, 53′ Χριστοφή, 54′ Ντάρμπισαϊαρ / 53′ Εμπεσίλιο.

Αποβολες: 90′ + 4 Βύντρα (απευθείας κόκκινη).

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης.

Α’ βοηθός: Αριστείδης Χρίστου.

Β’ βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Τέταρτος: Νικόλας Νεοκλέους.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ