aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣκαλιώτικο… σφυροκόπημα και προβάδισμα πρόκρισης! (pics & vid)

Σκαλιώτικο… σφυροκόπημα και προβάδισμα πρόκρισης! (pics & vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό κυπέλλου πήρε η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε με 2-0 τον ΑΠΟΕΛ στο ΑΕΚ Αρένα. Οι κιτρινοπράσινοι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι στους γαλαζοκίτρινους και μπορούσαν να πετύχουν τουλάχιστον άλλα δύο γκολ εάν δεν σπαταλούσαν τις πολύ καλές ευκαιρίες που είχαν. Ο επαναληπτικός ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου στο ΓΣΠ. Οι μεν Λαρνακείς θα επιδιώξουν να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους για να βρεθούν αυτοί σε θέση να διεκδικήσουν το δεύτερο σε τάξη εγχώριο τρόπαιο, ενώ οι μεν πρωτευουσιάνοι θα κληθούν να υπερπηδήσουν ένα πάρα πολύ υψηλό εμπόδιο.

Με συντριπτική υπεροχή όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας και στις επιθετικές προσπάθειες, η ΑΕΚ θεωρείτο απίθανο να μην ολοκληρώσει το πρώτο μέρος χωρίς να πετύχει έστω ένα γκολ. Βλέπετε, οι κιτρινοπράσινοι -εξαιρουμένου του πρώτου πεντάλεπτου- είχαν πολύ καλύτερη αγωνιστική εικόνα και «απείχαν παρασάγγας» από τον αντίπαλό τους σε αυτό τον τομέα. Έτσι ευτύχισαν να εξαργυρώσουν την υπεροχή τους στο 16’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χέφελ και να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέχρι την ανάπαυλα.

Ο ΑΠΟΕΛ, αν και κινδύνεψε αρκετές φορές, βρέθηκε πίσω στο σκορ από μία φάση στην οποία ο Βάτερμαν και το τείχος που έστησε, μπορούσαν να αντιδράσουν καλύτερα. Επίσης, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν τραγικοί στο πρώτο 45λεπτο, καθώς δεν κατέγραψαν ούτε μία τελική προσπάθεια. Και αυτό διότι οι παίκτες του Μπρούνο Μπαλταζάρ δεν μπορούσαν να συνεργαστούν και να οργανωθούν για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, πίεσε ακόμη περισσότερο τους πρωτευουσιάνους, οι οποίοι ωστόσο άντεξαν για πολύ μεγάλο διάστημα τα… σφυροκοπήματα της αντιπάλου τους. Η ΑΕΚ απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες (με αποκορύφωμα ένα δοκάρι στο 48′ με τον Λαρένα και μια ευκαιρία του Τρισκόφσκι στο 66’) για να διευρύνει το προβάδισμά της μέχρι το 80’, αλλά δεν τα παράτησε. Πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 83’ με πλασέ του Γιάννου έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Φλοριάν και αύξησε τις πιθανότητές της για πρόκριση στον τελικό μέσω του επαναληπτικού που θα γίνει στις 25 Απριλίου. Το 2-0, διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η ΑΕΚ πανηγυρίζει μία σπουδαία επιτυχία.

Στην ΑΕΚ αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση που δεν τούς στοίχισε η φλυαρία και η αναποτελεσματικότητα των παικτών της Σκαλιώτικης ομάδας μπροστά στην εστία του Βάτερμαν, στις πολλές ευκαιρίες που είχαν, αλλά απέναντι σε έναν ανήμπορο -να πετύχει κάτι-, ΑΠΟΕΛ, ήταν λογικό πως μπορούσε να πάρει μία νίκη με δύο ή τρία γκολ διαφορά. Ο ΑΠΟΕΛ με τρεις τελικές σε ολόκληρο το ματς, δεν μπορεί να αισθάνεται καλά γι’ αυτή την εξέλιξη και θα πρέπει να προσπαθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στον επαναληπτικό για να πάρει αυτός το εισιτήριο.

Δείτε πιο κάτω την ταυτότητα και το live της αναμέτρησης!

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Αντωνιάδης (55′ Τέτε), Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τρισκόφσκι (86′ Τομάς), Χέφελ (66′ Φλοριάν), Κάσες, Μουρίγιο, Γιάννου.

ΑΠΟΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Βάτερμαν, Βούρος, Μερκής, Ιωάννου, Αλεξάνδρου, Σαλάι (66′ Ενσούε), Ζαχίντ (74′ Λ. Σόουζα), Φαρίας, Μακρής, Ντε Καμάργκο (46′ Εμπεσίλιο), Ντελατόρε.

Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα

Σκόρερ: 10′ Χέφελ, 83′ Γιάννου

Κίτρινες: 44′ Καταλά, 46′ Μοϊσόφ, 58′ Χέφελ / 44′ Αλεξάνδρου

Αποβολές: 63′ Ιωάννου (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος

Βοηθοί: Μιχάλης Σωτηρίου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Τέταρτος: Βασίλης Δημητρίου

Παρατηρητής διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ