aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Σήμερα η Λεμεσός αποκτά νέο γήπεδο»

«Σήμερα η Λεμεσός αποκτά νέο γήπεδο»

«Μετά από 20 χρόνια υποσχέσεων, σήμερα η Λεμεσός αποκτά νέο γήπεδο», αυτή ήταν η ατάκα που ξεχώρισε από την ομιλία του Κλεάνθη Γεωργιάδη στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του νέου γηπέδου στη Λεμεσό. Θα ανεγερθεί στην κοινότητα Κολοσσίου, μεταξύ των Λεωφόρων «Σπύρου Κυπριανού-Τάσου Ισαάκ» και του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού-Πάφου και θα στοιχίσει 29.300.000 ευρώ.

Θα πληροί όλες τις προδιαγραφές της κατηγορίας 4 της UEFA, η οποία είναι η ψηλότερη κατηγορία ποδοσφαιρικών γηπέδων. Δηλαδή, θα μπορεί να φιλοξενεί οποιοδήποτε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ήδη προβλήθηκε βίντεο με πλάνα από όλους του χώρους του νέου γηπέδου. Προβλέπεται ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο για χρήση με την έναρξη της σεζόν 2020-21 και το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το κράτος.

Το νέο γήπεδο της Λεμεσού θα είναι χωρητικότητας 13 χιλιάδων θέσεων. Θα μπορεί να φιλοξενεί κάθε αγώνα ευρωπαϊκών διοργανώσεων, θα έχει όλες τις ανέσεις, τέσσερις μονάδες αποδυτηρίων, τα πάντα για τα ΜΜΕ, στέγαστρο σε όλες τις κερκίδες, κλειστούς χώρους επισήμων, χώρους για άτομα με ειδικές ανάγκες, καφετέριες, μπουτίκ και τρία βοηθητικά γήπεδα. Το γήπεδο θα είναι ιδιοκτησίας των τριών ομάδων της Λεμεσού, με μίσθωση της κρατικής γης για 99 χρόνια, ενώ θα Μέσα σε 8 λεπτά θα μπορεί να εκκενωθεί αν συμβεί κάτι.

Το στάδιο θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τις Εθνικές ομάδες της Κύπρου και άλλες ομάδες. Τα βοηθητικά γήπεδα θα είναι για τις ακαδημίες, ενώ το γήπεδο θα χρησιμοποιείται για συναυλίες και πολιτιστικά γεγονότα. Επίσης, θα χρησιμοποιείται για σκοπούς αθλητικού τουρισμού. Θα χρειαστεί η δημιουργία δρόμων, εξόδων και εισόδων στο γήπεδο. Επίσης, το γήπεδο θα φωτίζεται ανάλογα με την ομάδα που θα αγωνίζεται εκεί. Δηλαδή για την ΑΕΛ (κίτρινο), Απόλλων (μπλε) και Άρη (πράσινο).

Στις 18 Οκτωβρίου θα γίνει προκήρυξη του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού για την ανέγερση της «Limassol Arena», με διάρκεια 58 ημερών Τον Ιανουάριο θα αξιολογηθούν όλες οι προσφορές και θα γίνει η επιλογή. Τον Φεβρουάριο θα εξεταστούν οι ενστάσεις, αν προκύψουν. Τον Μάρτιο του 2018 θα αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα. Αν όλα πάνε βάση προγράμματος, το γήπεδο θα είναι έτοιμο τον Μάιο του 2020.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ