aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΣημαντικό ταξίδι στην Ελβετία

Σημαντικό ταξίδι στην Ελβετία

Στην τελική ευθεία μπαίνει το οδοιπορικό για απόκτηση του διπλώματος UEFA Pro για δεκαπέντε προπονητές. Ξημερώματα Δευτέρας Κυπριακή αποστολή θα ταξιδέψει στη Νιόν της Ελβετίας, την έδρα της UEFA, για να λάβει μέρος στη σειρά UEFA Coach Education – Student Exchange όπου θα συμμετέχουν αποστολές από άλλες τρεις χώρες.

Εκτός από την Κυπριακή αποστολή στον ίδιο κύκλο συμμετέχουν αποστολές από την Ελλάδα, την Κροατία και τη Σλοβενία. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου (1-4 Μαϊου) που σκοπό θα έχει την ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών, κάθε αποστολή θα παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα και με πρακτική.

Για το σκοπό αυτό έγινε συγκέντρωση των προπονητών στην παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή της ΚΟΠ Σάββα Κωνσταντίνου και δόθηκαν λεπτομέρειες για την αποστολή, αλλά και κατευθυντήρια γραμμή για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η αποστολή στην Ελβετία.

Από την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Νιόν θα απουσιάζει ο Σοφρώνης Αυγουστή λόγω των υποχρεώσεων της ομάδας του στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca – Cola. Έχει γίνει διευθέτηση για να μεταβεί στην Ελβετία σε κατοπινό στάδιο.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης τελικά θα ακολουθήσει την αποστολή στη Νιόν. Το οδοιπορικό για τους δεκαπέντε προπονητές για την απόκτηση του διπλώματος UEFA Pro άρχισε το Σεπτέμβρη του 2015. Πέραν από τις γραπτές εξετάσεις που θα ακολουθήσουν στην Κύπρο μετά την αποστολή στην Ελβετία και την παράδοση έκθεσης δραστηριοτήτων από τον κάθε προπονητή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη και εβδομαδιαία παρακολούθηση προπονήσεων ομάδας του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα ο κάθε προπονητής που λαμβάνει μέρος στα μαθήματα, ξεχωριστά θα πρέπει να διευθετήσει να παρακολουθήσει προπονήσεις ομάδας υψηλού επιπέδου. Ο Γιώτης Εγκωμίτης και ο Γιασεμή Γιασουμής πήγαν για το σκοπό αυτό στην Γκενκ Βελγίου και απουσίαζαν από τη συγκέντρωση, όπως και ο Μπούϊς που εργάζεται στην Ελλάδα αλλά και ο Αντριέν Χατζηαλεξάνδρου λόγω υποχρεώσεων του με την Εθνική Παίδων U-15.

Οι προπονητές που συμμετέχουν από το ξεκίνημα στα μαθήματα για το UEFA Pro:
Σοφρώνης Αυγουστή, Γιασεμή Γιασουμής, Παναγιώτης Εγκωμίτης, Λοϊζος Λοϊζου, Χρύσης Μιχαήλ, Μάριος Νεοφύτου, Γιαννάκης Ποντικός, Σάββας Πουρσαϊτίδης, Μαρίνος Σατσιάς, Μιχάλης Σεργίου, Αιμίλος Ττέκκης, Αντριέν, Χατζηαλεξάνδρου, Fangio Buyse, Borce Gjurev και Vesko Mihajlovic.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ