aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Ριφιφί» Παφιακού στη Λευκωσία (μέρα των φιλοξενουμένων)

«Ριφιφί» Παφιακού στη Λευκωσία (μέρα των φιλοξενουμένων)

Μεγάλο διπλό πέτυχε ο Παφιακός την Παρασκευή 03 Νοεμβρίου μέσα στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» κερδίζοντας την Ομόνοια με 0-3 σετ και με τη νίκη της αγωνιστικής ανέβηκε στην κορυφή.

Στους άλλους αγώνες της ημέρας η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε στο δεύτερο ντέρμπι της ημέρας το ΑΠΟΕΛ με 3-0 σετ και του έσπασε το αήττητο. Επίσης, η Pokka ΑΕ Καραβά πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα επί της Ολυμπιάς Φρ. με 0-3 στο Φρέναρος. Μάχη έγινε στο Θεμιστόκλειο όπου η Αναγέννηση Δ. κέρδισε την Ανόρθωση με 2-3 σετ.

Mεγάλο διπλό

Εκπληκτικός ο Παφιακός πήρε μεγάλο διπλό μέσα στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» επί της Ομόνοιας με 0-3 σετ. Οι Παφίτες  ενώπιον 350 θεατών έσπασαν το αήττητο των «πρασίνων» τέσσερεις ημέρες πριν τον αγώνα με τους Πολωνούς για τον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Καμπερίδη έχοντας στη σύνθεσή της τον Βραζιλιάνο Εβάντρο Ντίας ήταν αλλαγμένη προς το καλύτερο και «πάτησε» κορυφή. Αντίθετα, η  επιλογή Φέλιξ Λουϊς αντί του Γκούζμαν δεν έφερε αποτέλεσμα για το «τριφύλλι».

Όλοι όσοι πόνταραν στο ντέρμπι δεν έχασαν. Το πρώτο σετ οι δυο ομάδες πάλεψαν κάθε πόντο με τον Παφιακό έχοντας στη σύνθεσή του τον νεαποκτηθέντα Εβάντρο Ντίας να μπαίνει καλύτερα στον αγώνα και να κερδίζει 22-25 σε 33 λεπτά. Οι Παφίτες κατόρθωσαν να προηγηθούν με 0-1 με τους «πράσινους» να μένουν πίσω στο σκορ.

Η ομάδα της Πάφου κατάφερε να εξασφαλίσει ένα γερό προβάδισμα επαναλαμβάνοντας ότι έκανε και στο Σούπερ Καπ. Το ντέρμπι έφθασε σε υψηλά επίπεδα στο δεύτερο σετ με τους «πράσινους» να προσπαθούν για να φέρουν τα δεδομένα με το μέρος τους, αλλά την ομάδα του Καμπερίδη να αιφνιδιάζει και να κερδίζει με 23-25 αυξάνοντας σε 0-2 σετ. Το παιχνίδι συνέχισε να κυλά στους ίδιους ρυθμούς με τον Παφιακό να κατορθώνει στα τελικά στάδια του τρίτου σετ να ανταποκρίνεται καλύτερα και να κερδίζει με 23-25 «γράφοντας» το τελικό 0-3 σετ.

Του πήρε το αήττητο

Η Νέα Σαλαμίνα συνεχίζει την πορεία – «τρένο» που άρχισε μετά την πρεμιέρα. Παίζοντας ωραίο βόλεϊ κατέβαλε το μέχρι την Παρασκευή αήττητο ΑΠΟΕΛ με 3-0 σετ και το ξεπέρασε στη βαθμολογία. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν στην παρουσία 200 θεατών τους «γαλαζοκίτρινους» που υστέρησαν. Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε πάρα πολύ δυνατά στον αγώνα θέλοντας να δείξει ότι έχει το πάνω το χέρι. Σε σχεδόν 25 λεπτά κέρδισε το σετ με 25-14, αφού αρχικά προηγήθηκε 21-07. Το ΑΠΟΕΛ δεν βρήκε καθόλου λύσεις στο σετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και στο δεύτερο σετ το οποίο έλεγξαν σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του, άνκαι οι «γαλαζοκίτρινοι» προσπάθησαν να φανούν πιο ανταγωνιστικοί. Τελικά, η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου κέρδισε με 25-18 και αύξησε το προβάδισμά της σε 2-0 σετ. Δεν διαφοροποιήθηκε το σκηνικό στο τρίτο σετ με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν με 25-19 και να διαμορφώνουν το τελικό 3-0.

Σεφτέ για Pokka ΑΕΚ

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας πανηγυρίζει η Pokka ΑΕ Καραβά που κέρδισε μέσα στη σάλα του Γυμνασίου Αθλοπαιδειών «Φώτη Πίττα» στο Φρέναρος την Ολυμπιάς με 3-0 σετ. Η ομάδα του Λέτσιεφ συνδύασε την καλή εμφάνιση με το τρίποντο. Αντίθετα, οι παίκτες του Παύλου Κωνσταντίνου δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ξανά την έδρα τους.  Ο αγώνας έγινε στην παρουσία 100 θεατών.

Όπως αναμενόταν ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στο πρώτο σετ. Καμιά εκ των δυο ομάδων δεν κατάφερε να επιβληθεί με την ομάδα της Pokka ΑΕ Καραβά να κατορθώνει στα τελικά στάδια να παίρνει το σετ με 23-25 και να προηγείται με 0-1 σετ. Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε το δεύτερο σετ με «κοκκινόμαυρους» και «κιτρινόμαυρους» να παλεύουν στα ίσια, αλλά και πάλι η πιο έμπειρη προσφυγική ομάδα να κερδίζει με 22-25 και να προηγείται με 0-2 σετ. Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά το 2-0 υπέρ της η Pokka ΑΕ Καραβά έπαιξε ορθόδοξο βόλεϊ στο τρίτο σετ και κέρδισε με 19-25 πετυχαίνοντας τη νίκη με 0-3 σετ. Η ομάδα του Φρενάρους πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα.

Δίιποντο για Αναγέννηση Δ.

Μετά από μάχη δυόμισι ωρών η Αναγέννηση Δερύνειας κέρδισε την Ανόρθωση μέσα στο Θεμιστόκλειο με 2-3 σετ και ανέβηκε βαθμολογικά. Ο αγώνας θύμισε τις περσινές μάχες των δυο ομάδων. Σε «γκραν γκινιόλ» μετατράπηκε ο αγώνας στο «Θεμιστόκλειο» στο πρώτο σετ. Οι δυο ομάδες που μας έχουν συνηθίσει σε αγώνες ντέρμπι έδωσαν τα πάντα με την Ανόρθωση τελικά να κερδίζει με 29-27σε 40 λεπτά στις λεπτομέρειες. Η Ανόρθωση προηγήθηκε με 1-0, όμως η Αναγέννηση έδειξε τις αρετές της.

Η Αναγέννηση επέστρεψε στο δεύτερο σετ και ισοφάρισε τον αγώνα. Με περισσότερες δυνάμεις οι «πράσινοι» του Παμπακά κέρδισαν με 20-25 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στον αγώνα με το 1-1. Οι «κυανόλευκοι» του Γιαπάνη κατάφεραν να αντιδράσουν και ξαναπήραν το προβάδισμα με 2-1 αφού στο τρίτο σετ κέρδισαν με 25-22.

Το σετ κρίθηκε ξανά στις  λεπτομέρειες. Ένα σου ένα μου μετατράπηκε ο αγώνας αφού στο τέταρτο σετ η Αναγέννηση έπαιξε πολύ καλύτερα υπό το βάρος του 1-2 σε βάρος της, κέρδισε 17-25, ισοφάρισε 2-2 και οδήγησε τον αγώνα στο τάι μπρέικ. Το πέμπτο  σετ η Αναγέννηση ήταν ανώτερη και αφού εξασφάλισε διαφορά πήρε το τάι – μπρέικ με 06 -15 και τον αγώνα με 2-3 σετ.

Στη βαθμολογία μετά τη συμπλήρωση της 4ης αγωνιστικής προηγείται ο Παφιακός με 10 βαθμούς και ακολουθούν: Nέα Σαλαμίνα και Ομόνοια με 09, ΑΠΟΕΛ με 08, Αναγέννηση Δ. με 05, Ανόρθωση με 04, Pokka ΑΕ Καραβά με 03, ενώ η Ολυμπιάς Φρ. δεν έχει βαθμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ