aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠροσπάθεια ναι, υπέρβαση όχι

Προσπάθεια ναι, υπέρβαση όχι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δύο παιχνίδια με πλούσια και ανάμικτα συναισθήματα πέρασαν για την Εθνική Κύπρου. Απολογισμός, ένας βαθμός σε δύο εκτός Κύπρου αναμετρήσεις, που μας άφησαν την αίσθηση ότι στο πρώτο με τη Βουλγαρία (1-2) αξίζαμε κάτι παραπάνω και στο δεύτερο με τη Σλοβενία (1-1) ότι, αφού είχαμε το προβάδισμα ώς το 88’, έπρεπε να αντέξουμε λίγο ακόμα… Πλέον, η κατάσταση στον γ’ όμιλο της Γ’ Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Εθνών είναι δύσκολη, αφού η πρόκριση στην επόμενη φάση μοιάζει μακρινή, έχοντας ξεκόψει πέντε βαθμούς από τη Νορβηγία και τη Βουλγαρία. Η συνέχεια θα μας βρει στο ΓΣΠ κόντρα στις δύο πρωτοπόρες, στις 16 Νοεμβρίου με τη βαλκανική χώρα και στις 19 Νοεμβρίου με τους Βίκινγκ.

Η αποστολή για πρόκριση μοιάζει πολύ δύσκολη, αν και υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες με απαραίτητη προϋπόθεση τα δύο τρίποντα. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ, ακόμα και αν δεν τερματίσουμε πρώτοι, όσο περισσότερους βαθμούς πάρουμε, τόσο θα βελτιωθεί η θέση μας στην κατάταξη της UEFA ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του EURO 2020 (2 Δεκεμβρίου 2018 η κλήρωση), ενώ υπό προϋποθέσεις, προνομιούχα μπορεί να είναι και η δεύτερη θέση του ομίλου. Όπως γίνεται αντιληπτό, πρέπει να γίνουν πολλά για να κόψουμε πρώτοι το νήμα και εκτός από αυτά, η Κύπρος θα χρειαστεί να κάνει ό,τι δεν κατάφερε προς το παρόν στη διοργάνωση: την αγωνιστική υπέρβαση.

Σύμφωνοι, κανείς δεν μπορεί να κάνει λόγο για έλλειψη προσπάθειας, αφού ένα από τα θετικότερα στοιχεία είναι η ψυχή και το πάθος που κατέθεσαν οι διεθνείς εντός του αγωνιστικού χώρου. Άλλο τόσο αλήθεια, όμως, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του Ραν Μπεν Σιμόν δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο απόδοσης στα τρία από τα τέσσερα ματς που έδωσαν, ενώ πραγματοποίησαν «γεμάτη» εμφάνιση μόνο στη Λευκωσία απέναντι στους Σλοβένους (2-1). Αντιθέτως, στο Όσλο ήταν απογοητευτική η εμφάνιση, ενώ στη Σόφια και τη Λουμπλιάνα αμυνθήκαμε μαζικά και αποδειχτήκαμε πολύ αποτελεσματικοί στις λίγες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε με αντεπιθέσεις (εξαίρεση το χαμένο τετ α τετ του Πιέρου Σωτηρίου στο «Βασίλ Λέφσκι»).

Στην κυπριακή πρωτεύουσα λοιπόν θα χρειαστούμε να φανερώσουμε κάτι περισσότερο από ό,τι στα δύο πρόσφατα ματς. Δεδομένου πως θα έχουμε απέναντί μας τις δύο ομάδες που βάσει αποτελεσμάτων είναι οι καλύτερες του ομίλου, θα χρειαστούμε ακόμα πιο «γεμάτη» απόδοση σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στους Σλοβένους στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ