aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πρόκριση η ΕΝΠ, φωνές η Αλκή

Στη φάση των «16» του Κυπέλλου πέρασε το Παραλίμνι, που «πέταξε» εκτός του θεσμού την Αλκή αφού επικράτησε με 6-5 στα πέναλτι και αφού η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε στο 0-0 και η παράταση στο 1-1 (προηγήθηκε το Παραλίμνι με τον Αντωνίου στο 96’ και απάντησε η Αλκή στο 122’ με τον Φαμπρίσιο).

Στη διαδικασία των πέναλτι έγινε σοβαρό λάθος αφού στο έκτο πέναλτι της Αλκής, που εκτελέστηκε από το Χαρή, η μπάλα αφού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι έσκασε μέσα από την γραμμή τέρματος, κι όμως διαιτητής (Νεοφύτου) και βοηθός (Τουρός) δεν καταλόγισαν το γκολ. Ακολούθως, ο Κουμής εκτέλεσε εύστοχα και οδήγησε το Παραλίμνι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η διαδικασία των πέναλτι: Φαμπρίσιο 1-0, Σολάρι 1-1, Μπιλάλ (πάνω από την εστία), Εντενίλσον (απέκρουσε ο Στρατηλάτης), Σεμέδο (δοκάρι), Κωνσταντίνου 1-2, Βασίλεβ 2-2, Ανδρέου 2-3, Πάρπας 3-3, Γιωρκάτζης (δοκάρι), Λοϊζίδης 4-3, Αντωνίου 4-4, Ντιακιτέ 5-4, Λισμπόα 5-5, Χαρή (δοκάρι), Κουμής 5-6.

Αλκή (Αντώνης Πελάου): Στρατηλάτης, Πάρπας, Ντουβεντρού (64΄ Φαμπρίσιο), Ενγκομό, Σεμέδο, Χαρή, Ανδρέου (64΄ Ντιγκρουτζιά), Βασίλεβ, Λοϊζίδης, Ντιακιτέ, Τριμπό (80΄ Μπιλάλ).

Παραλίμνι (Άντρε Πάους): Πέτρου, Λισμπόα, Εντενίλσον, Παύλου (88΄ Κουμής), Ανδρέου, Κοσμάς, Κολοκούδιας (63΄ Σολάρι), Αντωνίου, Γιωρκάτζης, Μέρτακκας, Παπαγεωργίου (63΄ Κωνσταντίνου).

Μέσω αγώνων, προκρίθηκαν επίσης ο Ολυμπιακός Λευκωσίας (3-0 την Αναγέννηση Δερύνειας), η Αγία Νάπα (2-1 την ΑΕΛ) και η Ανόρθωση (2-1 την Ξυλοτύμπου). Χωρίς αγώνα στο Β’ γύρο πέρασαν η Καρμιώτισσα και η ΠΑΕΕΚ Κερύνειας από τη Β’ Κατηγορίας και ο Άρης, η Ομόνοια, η Νέα Σαλαμίνα, η ΑΕΚ Λάρνακας και ο Ερμής Αραδίππου από την Α’ Κατηγορία. Επίσης, οι ομάδες του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ που συμμετείχαν στον τελευταίο τελικό Κυπέλλου καθώς και η ομάδα Fair Play περιόδου 2016-17, η Δόξα Κατωκοπιάς δεν συμμετείχαν στην κλήρωση αλλά προκρίθηκαν στο Β’ γύρο χωρίς αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ