«Πάρε την ελευθέρα και 220.000 ευρώ»

Ο Πίεχ κέντρισε το ενδιαφέρον του Εμανουέλ και η διοίκηση του Απόλλωνα άρχισε τις ενέργειες με σκοπό την απόκτησή του…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού δεν έκρυψαν ποτέ το ενδιαφέρον τους για τον Αρκάντιους Πίεχ. Ο Πολωνός επιθετικός κέντρισε το ενδιαφέρον του Πέδρο Εμανουέλ και η διοίκηση του Απόλλωνα άρχισε τις ενέργειες με σκοπό την απόκτησή του.

Ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης έχει ήδη καταθέσει την πρότασή του στον 31χρονο Πολωνό, προσφέροντας του συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές κοντά στις 220 χιλιάδες ευρώ, αλλά με την προϋπόθεση πως θα τα βρει με την Λέγκια ώστε να μην προβάλει οικονομική απαίτηση. Αν ο Πίεχ πάρει την ελευθέρα του, θα φορέσει τα κυανόλευκα.

Οι κυανόλευκοι διαθέτουν δύο πολύ καλούς ποδοσφαιριστές για την κορυφή της επίθεσης, τον Γκιέ Γκιέ και τον Μαγκλίτσα. Κανείς δεν αμφιβάλλει πως πρόκειται για σπουδαίους επιθετικούς. Ο Πολωνός ωστόσο έχει κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτά επιθυμεί να προσθέσει στο παιχνίδι της ομάδας του, ο Εμανουέλ. Ξέρει άλλωστε πως με δυο επιθετικούς δεν μπορεί να βγάλει τη σεζόν.

Μετά την αποχώρηση του Κολοκούδια και του Κονσεϊσάο, έκρινε πως θα ήταν πιο ορθό, ο Απόλλων να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού ο οποίος θα έχει όλο το πακέτο, αντί δύο παικτών οι οποίοι δεν θα είχαν θέση βασικού. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει έναν φορ περιοχής, ο οποίος να μπορεί από το πουθενά να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Ο Πίεχ έδειξε πως ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του.

Ο δρόμος για τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και συνάμα για τη διεκδίκηση της κορυφής στο πρωτάθλημα, όπως και οι υποχρεώσεις στο κύπελλο, δεν αφήνουν περιθώρια για πειραματισμούς. Ο Πορτογάλος τεχνικός πιστεύει πως μια ομάδα με ψηλούς στόχους και βλέψεις θα πρέπει να έχει γεμάτο το «οπλοστάσιο» με πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές.

Σε ενδεχόμενη απόκτηση του Πίεχ η επιθετική γραμμή του Απόλλωνα θα καταστεί πανίσχυρη. Ξέχωρα βέβαια από το γεγονός πως αν πραγματοποιηθεί αυτή η κίνηση, θα σκορπίσει τον ενθουσιασμό στον κόσμο για πολλούς λόγους. Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση να μην προχωρήσει του Πολωνού επιθετικού. Σε τέτοιο ενδεχόμενο και από τη στιγμή που το κονδύλι υπάρχει, οι κυανόλευκοι θα ψάξουν για άλλον επιθετικό κλάσης.

Ο Εμανουέλ δεν έχει κολλήσει στον Πίεχ. Στο μυαλό του, με βάση τα χρήματα που είναι έτοιμη να διαθέσει η διοίκηση Κίρζη, έχει και άλλες πολύ καλές λύσεις, με στόχο να παρουσιάσει στη νέα σεζόν ένα ασυναγώνιστο επιθετικό τρίο.

Έβαλαν μεγάλο μετεγγραφικό στόχο

Με εξαίρεση την τιμωρία από τον αθλητικό δικαστή, ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης εμφανίζεται να είναι στα κέφια του. Ο πήχης μπήκε ψηλά κι είναι αισιόδοξος πως με την εμπιστοσύνη, με την οποία έχουν αγκαλιάσει όλοι την ομάδα, η νέα σεζόν θα προσφέρει περισσότερες συγκινήσεις. Μάλιστα, έχει μιλήσει με τον προπονητή του και μαζί έχουν θέσει έναν πολύ μεγάλο μετεγγραφικό στόχο. Αν δεν αποκτηθεί ο Πίεχ, θα είναι κάποιος άλλος επιθετικός, ο οποίος μαζί με τους Μαγκλίτσα και Γκιέ Γκιέ θα κάνουν ακτύπητη την επιθετική γραμμή των κυανόλευκων. Τα τέσσερα χρόνια στον προεδρικό θώκο, έχουν φέρει μεγάλες επιτυχίες, όμως υπάρχουν ακόμη περιθώρια για πιο σταθερή και πρωταγωνιστική πορεία.

ΜΕΣΩΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ