aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΦΟΣΈλσνερ, κόντρα στο ρεύμα

Έλσνερ, κόντρα στο ρεύμα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ποδοσφαιρική επικαιρότητα πολλές φορές αποθεώνει και άλλες τόσες απομυθοποιεί. Ακόμα περισσότερο στην περίπτωση των προπονητών, οι οποίοι -κυρίως σε χώρες με τη δική μας ιδιοσυγκρασία- αλλάζονται σαν τα πουκάμισα. Είναι όμως αξιοπρόσεκτο το έργο που έχει επιτελέσει ο Λούκα Έλσνερ, στη μικρή παρουσία του στην Πάφο.

Ένας 35χρονος προπονητής, άρα όχι και τόσο πεπειραμένος, στον οποίο ανατέθηκε… ο Πύργος της Βαβέλ. Μία ομάδα που αποτελείται από ποδοσφαιριστές 16 διαφορετικών εθνικοτήτων και στελεχώθηκε τελευταία από τις 14 της Α’ Κατηγορίας. Με παίκτες που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου. Αποτέλεσμα να αρχίσει το πρωτάθλημα και κάποιοι από αυτούς να βρίσκονται στο στάδιο της φυσικής κατάστασης.

Το νόημα κατανοητό. Τα δεδομένα δεν ήταν υπέρ του πρωτοεμφανιζόμενου στην Κύπρο τεχνικού. Πολύ περισσότερο όταν ήρθε η τριάρα από τον Εθνικό (0-3), στο πρώτο παιχνίδι της Πάφου στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, άλλα «λέει» σήμερα ο βαθμολογικός πίνακας. Διότι έπειτα από το χαστούκι στο Δασάκι, ακολούθησε πορεία πέντε αγωνιστικών δίχως ήττα. Συμπεριλαμβανομένων και δύο νικών επί μεγάλων αντιπάλων. Η πρώτη επί της Ομόνοιας στο «Στέλιος Κυριακίδης» (2-1) και η δεύτερη προχθές στο Τσίρειο επί της ΑΕΛ (1-0). Έτσι, έχοντας να δώσει ακόμα το πολύ δύσκολο ματς της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα (στις 2/12), φιγουράρει στην τρίτη θέση με 11 βαθμούς.

Ο Έλσνερ παρουσιάζει ένα πειθαρχημένο και αξιόμαχο σύνολο, το οποίο έστειλε αισιόδοξο μήνυμα ενόψει της συνέχειας: με ανάλογες εμφανίσεις στη συνέχεια, θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για παραμονή. Προς το παρόν, η προσοχή επικεντρώθηκε στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ