aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΌταν οι κυπριακές ομάδες έμειναν «ξεκρέμαστες» από προπονητές

Όταν οι κυπριακές ομάδες έμειναν «ξεκρέμαστες» από προπονητές

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

O Iγκόρ Μπίσκαν άφησε στα… κρύα του λουτρού την Ανόρθωση προφασιζόμενος οικογενειακούς λόγους. Ο Κροάτης προπονητής αθέτησε την καταρχήν συμφωνία με την ομάδα της Αμμοχώστου και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Ριέκα.

Στο παρελθόν κι άλλες κυπριακές ομάδες ήρθαν σε συμφωνία με προπονητές, οι οποίοι στο τέλος δεν κάθισαν, για διάφορους λόγους, ποτέ στον πάγκο τους. Πιο τρανταχτά παραδείγματα είναι αυτά τον Ντιρκ Σούστερ, Άρι Χάαν, Έλι Γκούτμαν (Ομόνοια), Πέδρο Εμάνουελ (ΑΠΟΕΛ), Μίλινκο Πάντιτς (Απόλλων) και Έβαλντ Λίνεν (Ανόρθωση).

Ο «μυστήριος» Λίνεν

Τον Απρίλη του 2009 ο Έβαλντ Λίνεν είχε έρθει στην Κύπρο μετά της συζύγου του και αφού, όπως είχε πει ήταν η πρώτη του επιλογή, τελικά απέρριψε την πρόταση της Ανόρθωσης. Ο ίδιος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι ο λόγος άφιξης του στο νησί ήταν για διακοπές. Παρακολούθησε παιχνίδι της Ανόρθωσης (στις 24 Απριλίου σε εντός έδρας αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ απ’ όπου και η πιο πάνω φωτογραφία), συμφώνησε προφορικά, ωστόσο στη συνέχεια ζήτησε παράταση από τη διοίκηση της «Κυρίας» με αποτέλεσμα ο «γάμος» να μην γίνει ποτέ. Έμεινε στην Κύπρο για μία βδομάδα με τη γυναίκα του σε ακριβό ξενοδοχείο της Λάρνακας πληρώνοντας 500 ευρώ τη μέρα.

Η συγνώμη του Σούστερ στην Ομόνοια

Ο Ντιρκ Σούστερ απάντησε θετικά σε πρόταση της Ομόνοιας τον Δεκέμβριο του 2017, λίγο μετά την αποχώρηση του Πάμπου Χριστοδούλου, και ενώ οι πράσινοι τον περίμεναν στο αεροδρόμιο έκανε στροφή 180ο για χάρη της αγαπημένης του Ντάρμσταντ.

Η γερμανική ομάδα ήταν σε άσχημο «φεγγάρι» με τους οργανωμένους οπαδούς της να απαιτούν από τη διοίκηση να φέρει ξανά στον πάγκο της τον Ντιρκ Σούστερ. Μετά την ήττα με 1-0 από την Άουερ  που καθήλωσε την Ντάρμσταντ στη ζώνη του υποβιβασμού οι φανατικοί φίλοι της ομάδας ζήτησαν επιτακτικά της επιστροφή του 50χρονου προπονητή με email, ενώ κάποιοι προχώρησαν και σε απειλητικά τηλεφωνήματα προς τον πρόεδρο.

Επιπλέον, οι φίλοι της Ντάρμσταντ πήραν τηλέφωνο τον ίδιο τον Ντιρκ Σούστερ και τον παρακάλεσαν να επιστρέψει στην ομάδα που ανέβασε μέχρι και την πρώτη κατηγορία. Ο πρόεδρος της Ντάρμσταντ μετά την έντονη πίεση που δέχθηκε και στο γήπεδο αλλά και σε προσωπικό επίπεδο αναγκάστηκε να πάρει τηλέφωνο τον Σούστερ.

Ο  Γερμανός προτίμησε να μην έρθει Κύπρο ενημερώνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τους πράσινους στέλνοντας ένα email στον Μάκη Παπαϊωάννου (τότε τεχνικό διευθυντή) από τον οποίο ζητούσε να μεταβιβάσει το σεβασμό αλλά και τις ευχαριστίες του προς τη διοίκηση για την πρόταση που είχε στα χέρια του από την Ομόνοια.

Παράλληλα ο Γερμανός τεχνικός ανέφερε στην επιστολή του πως από τη στιγμή που βρισκόντουσαν σε εξέλιξη κάποιες διεργασίες στην Γερμανία δεν θα ήταν ορθό, όπως ανέφερε, να έρθει στην Κύπρο και να… παγιδεύσει και την Ομόνοια.

Η… γκάφα του ΑΠΟΕΛ

Στις 15 Μαΐου του 2013 ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πέδρο Εμάνουελ. Ο Πορτογάλος προπονητής, για όσους δεν θυμούνται, προτού αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα είχε συμφωνήσει με τους γαλαζοκίτρινους.

Παρά το γεγονός ότι οι πρωτευσιάνοι έβγαλαν και «φιρμάνι» ανακοίνωσής του ο Εμάνουελ δεν φόρεσε ποτέ τα γαλαζοκίτρινα, καθώς δεν ήταν κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro.

Ο Πάντιτς έγινε Εμάνουελ στον Απόλλωνα

Τον Ιούνιο του 2015 ο Απόλλωνας είχε συμφωνήσει με Μίλινκο Πάντιτς. Ο Σέρβος προπονητής είχε στείλει υπογεγραμμένο συμβόλαιο συνεργασίας στα γραφεία της εταιρείας, η διοίκηση των γαλάζιων επιβεβαίωνε τη συμφωνία εντούτοις δεν εξέδωσε ποτέ επίσημη ανακοίνωση πρόσληψής του.

Εν τέλει αυτό αποδείχθηκε ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν. Η ομάδα της Λεμεσού έκανε δεύτερες σκέψεις και αντί στον Πάντιτς έδωσε την «σκυτάλη» στον Πέδρο Εμάνουελ.

Η άφιξη του Γκούτμαν για Ομόνοια

Τον Δεκέμβρη του 2013 η Ομόνοια έφερε στην Κύπρο τον Έλι Γκούτμαν. Ο Ισραηλινός προπονητής ήταν με το ένα πόδι στο «Ηλίας Πούλλος» και οι πληροφορίες έλεγαν πως το deal θα οριστικοποιηθεί σε συνάντηση των δύο πλευρών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας. Παρά το γεγονός πως υπήρχε συμφωνία στους πλείστους όρους κάποιες οικονομικές αξιώσεις του Γκούτμαν την υστάτη χάλασαν το deal.

Ο Άρι Χάαν παράτησε την Ομόνοια

Διαφορετική μεν, αλλά στο ίδιο μήκος κύματος η περίπτωση του Άρι Χάαν στην Ομόνοια. Στις 14 Νοέμβριου του 2000 ο Ολλανδός αντικατέστησε τον Ασπαρούχ Νικοντίμοφ στον πάγκο των πρασίνων, όμως προτού μπει ο Δεκέμβριος την… έκανε για την Αούστρια Βιέννης. Πρόλαβε και κάθισε στον πάγκο σε δυο μόλις παιχνίδια. Στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ όπου η Ομόνοια έχασε με 1-0 και στην νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ. Με «προξενιό» του Χάαν το τριφύλλι προσέλαβε τον Χενκ Χάουαρτ και εν τέλει κατέκτησε το πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ