aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΌταν «νικά» η ουσία

Όταν «νικά» η ουσία

Η Ομόνοια δεν έθελξε στο προχθεσινό ματς κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα (2-0), προφανώς επηρεασμένη από τα συνεχόμενα ντέρμπι σε πρωτάθλημα και κύπελλο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και από τις πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της.

Και το γεγονός αυτό, το… ομολόγησε μετά το τέλος τους ματς και ο προπονητής της Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος ανακάτεψε αρκετά την «τράπουλα», αφήνοντας εκτός 11άδας βασικά ατού της ομάδας του, που είχαν ανάγκη από ανάσες ξεκούρασης.

Παρόλο που οι πράσινοι είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας -ίσως και περισσότερο από κάθε άλλο ματς- άργησαν να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι τους για να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ και ως εκ τούτου δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» νωρίτερα την υπόθεση νίκη. Χρειάστηκε, μάλιστα, να μπουν στον αγώνα ως αλλαγή οι Σκέμπρι και Ασίς για να λειτουργήσει σωστά το πλάνο του Σέρβου τεχνικού και να φτάσει η ομάδα στη νίκη. Επειδή όμως εκείνο που μετρά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πρωτίστως η ουσία, η εμφάνιση του «τριφυλλιού» πέρασε στο τέλος σε δεύτερη μοίρα.

Κι αυτό γιατί το τρίποντο που ήθελε το πήρε η Ομόνοια, υλοποιώντας και (μαθηματικά) τον έναν από τους φετινούς της στόχους που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη. Παράλληλα, ανέκτησε μια δόση από τη χαμένη της ψυχολογία, μετά την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, που της επιτρέπει να βαδίσει με περισσότερη αυτοπεποίθηση στη συνέχεια, όχι τόσο στους βαθμολογικά αδιάφορους αγώνες του πρωταθλήματος, όσο στον τελικό της 18ης Μαΐου εκεί που θα διεκδικήσει το Κύπελλο.

Αν επιτευχθεί και ο στόχος της κατάκτησης του τροπαίου, θα είναι σίγουρα η καλύτερη ανταμοιβή για τους κόπους και τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές, η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση, αλλά και η μεγαλύτερη χαρά που μπορεί να πάρει φέτος ο «πράσινος λαός».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ