Δεν θέλει φρου-φρου κι αρώματα, θέλει Λαΐφηδες

ΟΣΟ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΞΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ


Όσα, μα όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει η Ανόρθωση, συνήθως από δικά της λάθη, δεν μπορείς ποτέ, μα ποτέ να τη ξεγράψεις.

Όσες κατηφόρες κι αν πιάσει, σε όσους τομείς κι αν υστερεί (των ανταγωνιστών της), και πάλι δεν μπορείς να τη διαγράψεις.

Όσο έχει ψυχή αυτή η ομάδα με τη βαριά φανέλα, μπορεί να εκπλήξει ανά πάσα στιγμή. Ακόμα κι εκεί που κανείς δεν το περιμένει.

Την απογείωση ενός ποιοτικού τερματοφύλακα όπως ο Κόπριβετς, λίγο-πολύ όλοι την περιμένουν. Για να υπάρχουν απαιτήσεις, σίγουρα είναι κι αυτός αναγκαίος. Το απέδειξε και χθες, σχεδόν όλες τις φορές που τον απείλησε ο ΑΠΟΕΛ.

Η δε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ήταν επίσης αναμενόμενο πως θα άλλαζε την ψυχολογία ενός παίκτη-βαρόμετρου όπως ο Μαρτίνες. Τον είδαμε κι αυτόν να ξεχωρίζει, να πεισμώνει σε ένα ντέρμπι και να μαγεύει με ενέργειές του.

Ο Αργεντινός, όπως και οι συμπαίκτες του, έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να στριμώξουν τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και να επανέλθουν στην κούρσα για την Ευρώπη. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι.

Και το κατάφεραν, άσχετα αν έχασαν δυο βαθμούς από τα χέρια τους στο φινάλε. Όχι (μόνο) γιατί παρουσιάστηκαν ανθεκτικοί ανασταλτικά και απαιτητικοί επιθετικά. Αλλά γιατί με έναν μη προβλέψιμο τρόπο και σε μάλλον ανύποπτο χρόνο έκαναν τη διαφορά.

Με ποιον άλλο, τον Λαΐφη. Δεν ήταν μόνο ικανότητα. Ήθελε και ψυχή, στο 70’, όταν τον σέρβιρε ο «Νίκο», να πάρει θέση, να κοιτάξει προς την εστία του Πάρντο και να τον «πυροβολήσει» από τόσο μακρινή απόσταση.

Πάντα είναι ψυχάρα ο Λαΐφης. Όπως κι όταν τρέχει να πανηγυρίσει με καρδιά, μπροστά από τον κόσμο της «Κυρίας», όποτε σημειώνει καθοριστικά τέρματα. Ακόμα κι όταν έχει τα κότσια να πάει στο πέταλο στις άσχημες στιγμές, για να αντικρίσει κατάμουτρα τους οπαδούς.

Η Ανόρθωση δεν θέλει φρου-φρου κι αρώματα για να επανέλθει στην Ευρώπη και στους τίτλους. Θέλει Λαΐφηδες…

 

ΜΕΣΩ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΚΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ