aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο πράσινο alter ego του Νταμπίζα

Το πράσινο alter ego του Νταμπίζα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Όσοι είχαν τις επιφυλάξεις τους με τον Νταμπίζα, τώρα πια, λογικά, θα πρέπει (τουλάχιστον) να «ξεθάρεψαν» και να αναθεώρησαν τις απόψεις τους. Ο μέσος οπαδός της Ομόνοιας δεν μπορεί παρά να δηλώνει «happy» από τα πρώτα (επίσημα) δείγματα γραφής του τεχνικού διευθυντή της ομάδας του.

Οι ανακοινώσεις των Ντέρμπισαϊρ και Κλέιτον ασφαλώς και έχουν φέρει τα πρώτα χαμόγελα ανάμεσα στις τάξεις των οπαδών του «τριφυλιού». Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι αμφότεροι είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, από το πέρασμά τους στην Ελλάδα.

Πρόκειται για δυο πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που όχι μόνο μπορούν να δώσουν λύσεις αλλά και να αποδεικτούν «βαρόμετρα» στην προσπάθεια των πρασίνων για το μεγάλο «come back». Και για την Ομόνοια δεν υπάρχει άλλη έννοια στον ορισμό «come back», από τη την κορυφή.

Τόσο ο Άγγλος όσο και ο Βραζιλιάνος, πέρα από εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, κουβαλούν και εμπειρίες πρωταθλητισμού, ο πρώτος με τα χρώματα του Ολυμπιακού Πειραιώς και ο δεύτερος με αυτά του Παναθηναϊκού. Αυτά πάντοτε ως μια πρώτη εκτίμηση από τις μετεγγραφές των δύο ποδοσφαιριστών. Αμφότεροι έχουν το DNA για το οποίο ψάχνουν στην Ομόνοια, ωστόσο από μόνοι τους δεν μπορούν να υλοποιήσουν τα όνειρα ολόκληρης της πράσινης οικογένειας.

Χρειάζεται και επιβάλλεται να προτρέξουν και πολλοί άλλοι παράγοντες. Με πρώτο και καλύτερο αυτόν του προπονητή. Για τον Τζον Κάρβερ, παρότι προέρχεται από μια μεγάλη σχολή ποδοσφαίρου (την αγγλική), έχει και τις παραστάσεις και την εμπειρία, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη.

Η (νέα) Ομόνοια θα δώσει τα διαπιστευτήριά της στον αγωνιστικό χώρο και αφού βέβαια ολοκληρωθεί πρώτα ο μετεγγραφικός σχεδιασμός. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε και όπως διδάσκει το παρελθόν, καθρέφτης είναι το γήπεδο, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ποδοσφαιριστές που ήρθαν ως αστέρια διέψευσαν τις προσδοκίες. Αν μη τι άλλο πάντως, ο Νταμπίζας έδειξε ότι ξέρει τι χρειάζεται και τι θέλει το τριφύλλι για ν’ ανθήσει.

Από το ενδότερα της Παπανικολή βγαίνει και η πληροφορία ότι ο Ελλαδίτης ξέρει να κάνει κουμάντο και στο οικονομικό, κινούμενος στο πλαίσιο που του είχε δοθεί ευθύς εξ αρχής. Όλα αυτά δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα ούτε να μείνουν ασχολίαστα, ανεξάρτητα από το τι θα προκύψει στην πορεία. Άλλωστε, για ποδόσφαιρο μιλάμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ