aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤο διπλό χαστούκι την… ωφέλησε

Το διπλό χαστούκι την… ωφέλησε

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Επόμενος σταθμός για την Ομόνοια το «Τάσος Μάρκου», με σκοπό ν’ αντιμετωπίσει τη νεοφώτιστη Αναγέννηση Δερύνειας (27/8), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «τριφύλλι» κουβαλά την ταμπέλα του φαβορί και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, όμως θα χρειαστεί να το αποδείξει και στην πράξη, απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος στην πρεμιέρα έστειλε το μήνυμα ότι αν υποτιμηθεί μπορεί κάνει τη ζημιά.

Οι πράσινοι θα πρέπει να είναι και διπλά προσεκτικοί αν θέλουν να φύγουν με το τρίποντο στις αποσκευές τους, από ένα γήπεδο που κάποτε αποτελούσε γι’ αυτούς έδρα-παγίδα. Και λέμε κάποτε, αφού την τελευταία δεκαετία η Ομόνοια έχει αλλάξει πάρα πολύ τις ισορροπίες και έχει βρει τον τρόπο να φεύγει νικήτρια από το «Τάσος Μάρκου».

Πάνε πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που η ομάδα της Λευκωσίας είχε απώλειες βαθμών στο γήπεδο του Παραλιμνίου. Ποιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2011-12 με αντιπάλους την Αναγέννηση Δερύνειας και την ΕΝΠ, έφερε ισάριθμες ισοπαλίες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1). Πότε όμως οι πρωτευουσιάνοι έφυγαν από το «Τάσος Μάρκου» με σκυμμένο το κεφάλι;

Το «Goal» γύρισε τον χρόνο πίσω και εντόπισε το τελευταίο (και μάλιστα διπλό!) χαστούκι του «τριφυλλιού». Ήταν τη σεζόν 2006-07, όταν δέχθηκε ανέλπιστη εκτός έδρας ήττα τόσο από την ΕΝΠ όσο και από την Αγία Νάπα.

Τα αποτελέσματα εκείνης της σεζόν φαίνεται πως ήχησαν σαν καμπανάκι στ’ αυτιά της Ομόνοιας, η οποία από τότε πάει υποψιασμένη στο γήπεδο του Παραλιμνίου, εξ ου και το γεγονός ότι -εύκολα ή δύσκολα- καταφέρνει να πετυχαίνει τον στόχο της. Η σαββατιάτικη επίσκεψή της στο «Τάσος Μάρκου» θα είναι η 15η στην τελευταία 10ετία και ο απολογισμός της 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, από στατιστικής άποψης τα τελευταία χρόνια οι αναμετρήσεις στο «Τάσος Μάρκου»… αρέσουν στην Ομόνοια, η οποία όμως γνωρίζει ότι μερικές φορές η προϊστορία παίζει και περίεργα παιχνίδια.

proistoria

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ