Θύρα 9: «Αποτύπωση της τραγικότητας, απαιτούμε επιστροφή…»


Δεν ασχολήθηκε με την τραγική εμφάνιση της Ομόνοιας και την ήττα από την Ανόρθωση το περασμένο Σάββατο η Θύρα 9, αλλά μέσω ανακοίνωσής της πέραν κάποιων αναφορών για την εργατική Πρωτομαγιά, απαιτεί τη νέα σεζόν «η Βασίλισσα να επιστρέψει στο θρόνο της».

Αναλυτικά:

«Για το παιχνίδι του Σαββάτου και γενικά για την παρουσία φέτος δεν έχουμε να πούμε απολύτως τίποτα. Ο φετινός απολογισμός αποτυπώνει την τραγικότητα της κατάστασης και όπως τονίσαμε επανειλημμένες φορές, από την νέα χρονιά δεν ζητούμε απλά διορθωτικά μέτρα αλλά απαιτούμε την επιστροφή της Βασίλισσας στον θρόνο της.

Πρωτομαγιά σήμερα, μέρα της εργατιάς, μέρα μνήμης και αγώνα για μας, ταξικής ανάτασης και όχι ανάπαυσης. Μέρα που θα είμαστε στον δρόμο, όπως κάθε χρόνο. Στην Κύπρο η ιστορία της ομάδας μας, είναι συνδεδεμένη με τις πιο μεγαλειώδεις στιγμές των αγώνων του εργατικού κινήματος.

Η Ομόνοια ιδρύθηκε το 1948, χρονιά των μεγαλύτερων και μαχητικών απεργιών. Τότε Ε/Κ και Τ/Κ εργάτες έδωσαν ηρωικές μάχες, ενάντια στα αφεντικά, τους αποικιοκράτες, τους φασίστες απεργοσπάστες και τους μπάτσους που δεν δίσταζαν ακόμα και να πυροβολήσουν τους απεργούς.

Σαν Θύρα 9 σήμερα συμμετέχουμε στην καθιερωμένη Πρωτομαγιάτικη πορεία με δικό μας μαζικό, οργανωμένο και ανεξάρτητο μπλοκ. Μαζευόμαστε λοιπόν στις 17:00 στον κεντρικό μας σύνδεσμο και από εκεί αναχωρούμε. Δίνουμε όλοι δυναμικό παρών στην πορεία, και στέλνουμε το μήνυμα πως παλεύουμε με οδηγό το 1948, για ένα εργατικό κίνημα ταξικό και δικοινοτικό

Ταξική Πρωτομαγιά, ενωμένη εργατιά, πόλεμος στα αφεντικά».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ