Τελειωμένος ο Κάρβερ και όχι μόνο…

Βγαίνει το διαζύγιο με τον Άγγλο τεχνικό κι αλλά μέλη του τιμ του…


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η νέα κακή εμφάνιση και το αρνητικό αποτέλεσμα, που φέρουν την Ομόνοια εκτός κυπέλλου (παρόλο που η τύχη του χθεσινού αγώνα θα κριθεί από τον αθλητικό δικαστή), προκαλούν ραγδαίες εξελίξεις στην Ομόνοια. Για τον σκοπό αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως χθες βράδυ και οι όποιες αποφάσεις του αναμένεται να γνωστοποιηθούν σήμερα.

Ο Τζον Κάρβερ θεωρείται τελειωμένος από τη θέση του προπονητή αφού η ομάδα δεν πείθει και παρά τις υποσχέσεις του για διόρθωση των κακώς εχόντων, τίποτα δεν έχει αλλάξει, αντιθέτως, πάει από το κακό στο χειρότερο. Επίσης, η απάθεια των ποδοσφαιριστών, η έλλειψη ψυχολογίας και η διαχείριση του ρόστερ είναι πράγματα για τα οποία η ευθύνη βαραίνει τον Άγγλο προπονητή.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως μαζί με τον Κάρβερ την πόρτα της εξόδου θα δουν κι άλλα μέλη του τεχνικού τιμ, αν όχι όλα. Η ομάδα δείχνει να μην έχει δυνάμεις, κάτι που χρεώνεται στον προπονητή φυσικής κατάστασης, ενώ για την τραγική παρουσία των τερματοφυλάκων τεράστιο μερίδιο ευθύνης χρεώνεται στον προπονητή τερματοφυλάκων. Η διοίκηση θα ψάξει την καλύτερη δυνατή φόρμουλα για τερματισμό της συνεργασίας του σωματείου με τον προπονητή και ενδεχομένως τους συνεργάτες του, αφού διατηρούν κλειστό διετές συμβόλαιο.

Από πλευράς μελών του Δ.Σ. τεράστιες ευθύνες καταλογίζονται και στον τεχνικό διευθυντή. Ο Νταμπίζας είναι ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος και δεν κατάφερε να αλλάξει κάποια πράγματα στην ομάδα. Επίσης, ήταν ο άνθρωπος που επέλεξε τον προπονητή και τους συνεργάτες του αλλά και τους ποδοσφαιριστές, με αρκετούς να μην ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ομάδας. Μάλιστα, ενώ υπάρχει όλη αυτή η αναταραχή στις τάξεις της Ομόνοιας, ο τεχνικός διευθυντής αναχωρεί σήμερα για την Αμερική, όπου για ένα δεκαήμερο θα παρακολουθήσει σεμινάριο.

Όσον αφορά στον άνθρωπο που θα αναλάβει ως υπηρεσιακός μέχρι την εξεύρεση του διαδόχου του Κάρβερ, αφού η απομάκρυνσή του θεωρείται δεδομένη, έγιναν σκέψεις για τον Γέσπερ Φρέντμπεργκ, τον Δανό τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας, αλλά και για τον Άκη Ιωακείμ, προπονητή της εφηβικής ομάδας.

Ο Κάρβερ, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, χαρακτήρισε περίεργη εμπειρία τη διακοπή, ενώ πρόσθεσε ότι προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα. «Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου. Η πίεση στην ομάδα είναι τεράστια», πρόσθεσε. Και κατέληξε: «Ένα πράγμα σας εγγυώμαι, έμαθα να παλεύω στη ζωή μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

ΜΕΣΩΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ