Σε αυτούς λέει «όχι»


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, η Ομόνοια θα έχει 51 υποψήφιους αντιπάλους. Ήδη γνωρίζει τους πλείστους και απομένει να ξεκαθαρίσουν κάποιοι με το τέλος πρωταθλημάτων που είναι ακόμη σε εξέλιξη ή τον κάτοχο του κυπέλλου.

Βεβαίως, η ΟΥΕΦΑ προβαίνει λίγες ώρες πριν την κλήρωση σε προκλήρωση, αφού τις 102 ομάδες που θα λάβουν μέρος στον 1ο προκριματικό γύρο (51 «δυνατές» και 51 «αδύνατες») θα τις χωρίσει σε 9 γκρουπ των 10 (5 και 5) και ένα γκρουπ των 12 (6 και έξι). Τότε το σκηνικό θα είναι πιο ξεκάθαρο.

CYTAVISION - Live Sports

Ωστόσο, όπως είναι σήμερα τα δεδομένα, οι πράσινοι λένε «όχι» σε αντιπάλους που προέρχονται από χώρες που ποδοσφαιρικά είναι ικανές αλλά και σε μακρινούς προορισμούς. Συγκεκριμένα, η Ομόνοια θα εύχεται να αποφύγει αντίπαλο από χώρες όπως η Σερβία, η Βοσνία, η Σλοβενία, η Βουλγαρία, η Σλοβακία. Επίσης, από χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν που τα τελευταία χρόνια δαπανούν πολλά λεφτά για το «χτίσιμο» των ομάδων τους και είναι άγνωστες και επικίνδυνες.

Ακόμη, αντίπαλος όπως η ΜΤΚ Ουγγαρίας ή η Κορκ Σίτι Ιρλανδίας θα είναι καλό να αποφευχθούν αφού είναι ικανές για τη ζημιά, παρόλο που η Ομόνοια, όποιος αντίπαλος κι αν της προκύψει, θα είναι το φαβορί. Για την ομάδα της Λευκωσίας θα είναι ευχής έργον να βρεθεί στον δρόμο της αντίπαλος από χώρες όπως η Μάλτα, το Λουξεμβούργο, το Γιβραλτάρ, ακόμη και από τα Νησιά Φερόε κι ας είναι μακρινό το ταξίδι.

Είπαμε, όμως, στις 20 Ιουνίου που θα γίνει η κλήρωση, θα γνωρίζει μόλις πέντε ή έξι υποψήφιους αντιπάλους και τότε θα εύχεται την καλύτερη δυνατή κλήρωση. Μέχρι τότε προέχουν πολλά άλλα πράγματα, ο προγραμματισμός πρώτα και η προετοιμασία στη συνέχεια.