aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣαν σήμερα γεννήθηκε η Ομόνοια!

Σαν σήμερα γεννήθηκε η Ομόνοια!

Σαν σήμερα, 4 Ιουνίου, πριν από 70 χρόνια (το 1948) ελήφθη η απόφαση για την ίδρυση του Αθλητικού Συλλόγου Ομόνοια Λευκωσίας. Η Ομόνοια, ο λαοφιλέστερος Σύλλογος στην Κύπρο. συμπληρώνει λοιπόν σήμερα 70 χρόνια ζωής και προσφοράς.

Τότε, στις 4 Ιουνίου 1948, ο φίλαθλος γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας δρ Ματθαίος Παπαπέτρου συγκρότησε πλατιά σύσκεψη αθλητών και φιλάθλων με σκοπό την ίδρυση ενός νέου αθλητικού σωματείου, ακομμάτιστου και απόλυτα προσηλωμένου στην ιδέα του γνήσιου αθλητισμού. Η σύσκεψη, που έγινε στον «Παρνασσό» ενέκρινε την εισήγηση του δρα Παπαπέτρου για την ίδρυση του νέου σωματείου και εκλέχθηκε προσωρινή επιτροπή για τη σύνταξη του καταστατικού και τη σύντομη εγγραφή του νέου αθλητικού σωματείου της Λευκωσίας.

Την επιτροπή αποτελούσαν οι Ματθαίος Παπαπέτρου, Γεώργιος Θεοχαρίδης, Σταύρο Συρίμης, Μίκης Τσαγγαρίδης, Τάκης Πίττας, Γεώργιος Λαδάς και Κώστας Καλησπέρα. Η πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση έγινε στις 17 Ιουνίου το 1948, όπου εγκρίθηκε το καταστατικό και δόθηκε στο σωματείο το όνομα του συλλόγου, «Αθλητικός Σύλλογος Ομόνοια Λευκωσίας».

Τα 70χρονα, βρίσκουν την Ομόνοια σ’ ένα μεταβατικό στάδιο. Ως γνωστόν, μόλις την περασμένη εβδομάδα λήφθηκε η απόφαση από τα μέλη του σωματείου όπως η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος για τα επόμενα 10+5+5 χρόνια γίνεται από τον επενδυτή, Σταύρο Παπασταύρου. Είναι γνωστά τα γεγονότα, με μερίδα του κόσμου να διαφωνεί. Ωστόσο, η Ομόνοια δεν αλλάζει, ούτε χαρακτήρα ούτε φιλοσοφία και όπως τονίστηκε αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, παραμένει ομάδα του λαού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ