Πραξιτέλους στον Active: «Στην Ομόνοια δεν υπάρχουν αυτοί οι παίκτες»

Στον Active (104.7 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Πανίκο Κωνσταντίνου και Ιάκωβο Κακουρή μίλησε ο Μάριος Πραξιτέλους. Ο πρώην τερματοφύλακας της Ομόνοιας κλίθηκε να σχολιάσει την τότε εποχή αλλά και την φετινή πορεία των πρασίνων.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Πραξιτέλους τη σεζόν 1981-82, κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 1.221 λεπτά (δέχθηκε 9 γκολ σε όλη τη σεζόν!), καταγράφοντας ένα σημαντικό ρεκόρ στα κυπριακά γήπεδα, αλλά και παγκοσμίως (14η θέση). Ο Πραξιτέλους είχε σπάσει το ρεκόρ του αείμνηστου Φάνου Στυλιανού, που τη σεζόν 1978-79 είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία της Ανόρθωσης για 1.105 λεπτά.

Για την τότε εποχή ανέφερε: «Τότε η ομάδα έπαιζε με κλειστά τα μάτια, άμυνα, επίθεση, όλοι είχαν συμμετοχή σε αυτό το ρεκόρ, ήταν μια ομάδα κορυφαία. Μιλούμε για ονόματα, σίγουρα ήταν άμυνα σιδερένια, και με την συμβολή του τερματοφύλακα πετύχαμε αυτό το ρεκόρ. Το ρεκόρ έσπασε κάποιος Ζιβάγιεβιτς της Ανόρθωσης, ο οποίος ήταν ένας μέτριος ποδοσφαιριστής, έβαλε 4 γκολ εκείνη τη σεζόν, έτυχε να βάλει και σε εμάς».

Για το τι πρέπει να αλλάξει: «Πολλά (γέλια). Πρέπει να βελτιωθούν πολλά στην Ομόνοια, για να επανέλθει σε ψηλά επίπεδα. Αυτή την στιγμή η παρουσία είναι μέτρια, ή λίγο πιο πάνω από το μέτριο, σίγουρα μας απασχολεί. Ένας μέτριος ακραίος μπακ ή δύο σέντερ μπακ μέτρια, δεν μπορούν να κάνουν αυτό το σύνολο. Η αλληλοσυνεννόηση, η επικοινωνία, να νιώθει η άμυνα ότι πίσω έχει τερματοφύλακα, το ίδιο και ο τερματοφύλακας να νιώθει σίγουρος για την άμυνα. Σίγουρα δεν μπορούν να συμβούν αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι παίχτες. Σήμερα στην Ομόνοια δεν υπάρχουν αυτοί οι παίχτες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν τα λέω εγώ αυτά, υπάρχουν στα χαρτιά, φαίνονται. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Δεν μπορεί να έχεις παίχτες καλούς στην άμυνα και να δέχεσαι τόσα πολλά γκολ (σ.σ. 48). Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πω για την μετριότητα, αλλά υπάρχει πρόβλημα. Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για να βγάλει το μάξιμουμ τον δυνατοτήτων τους κάποιων παιχτών. Είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει».

ΜΕΣΩΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΘΗ ΚΛΩΝΑΡΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ