aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΠαιχνίδι κατοχής και κυριαρχίας...

Παιχνίδι κατοχής και κυριαρχίας…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ
Είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. Το φιλικό με την ομάδα U23 της Βόλφσμπουργκ ήταν μόλις το πρώτο για την Ομόνοια, που έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να φθάσει στα επίπεδα που θέλει ο προπονητής της.

Ωστόσο, κάποια σημάδια από τα «θέλω» του Χουάν Κάρλος Ολίβα από τους ποδοσφαιριστές του διαφάνηκαν εντός του αγωνιστικού χώρου. Αυτό που μπορούσε να διακρίνει κάποιος και ίσως να ήταν το εντονότερο στοιχείο του παιχνιδιού της Ομόνοιας, που όσο περνούσε ο χρόνος απέδιδε σε μεγαλύτερο βαθμό, ήταν η κατοχή της μπάλας και η κυριαρχία των πρασίνων μέσα στο παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Η άποψη του Ολίβα για την εμφάνιση της Ομόνοιας στο πρώτο τεστ

Ο Ολίβα όχι απλώς θέλει αλλά το απαιτεί: η ομάδα του να είναι κυρίαρχος, να επιβάλλεται μέσα στο παιχνίδι, κυκλοφορώντας την μπάλα και έχοντάς την περισσότερο στην κατοχή της έναντι του αντιπάλου.

Η εικόνα που παρουσίασε η Ομόνοια στο πρώτο της φιλικό κρίνεται ως ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις και θα συνεχιστεί μέχρι να φθάσει στον υψηλότερο βαθμό. Γιατί μέσα από τα φιλικά παιχνίδια λογικά το στοιχείο της κατοχής και όχι μόνο θα παρουσιάζει αυξητική τάση. Κι αυτό γιατί ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ της ομάδας, που είναι νέα και τώρα μαθαίνει ο ένας τον άλλο.

Διαβάστε επίσης: Μετά τον ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια για το Δημοτικό Λακατάμιας

Σαφώς και η ομάδα θέλει πολλή δουλειά σε όλους τους τομείς. Ο πρώτος που το γνωρίζει είναι ο προπονητής, που φαίνεται πρόθυμος να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ποδοσφαιριστές που υπολογίζει και σταδιακά, όσο πλησιάζει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, θα καταλήξει στις βασικές επιλογές.

Τότε θα θελήσει να δώσει περισσότερο χρόνο στους ποδοσφαιριστές που προορίζει για το αρχικό σχήμα, ώστε να αποκτήσουν και την καλύτερη δυνατή ομοιογένεια. Μέχρι τότε, όμως, υπάρχει δρόμος αλλά και χρόνος για όλα τα άλλα που επιβάλλονται ώστε η Ομόνοια να παρουσιαστεί δυνατή και απαιτητική στις επίσημες υποχρεώσεις της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ