aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣΌταν ο Μιλτής ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες Χριστόφια…

Όταν ο Μιλτής ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες Χριστόφια…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Οι ισχυρισμοί του Μιλτιάδη Νεοφύτου στη διαφορά του με τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Άλλοι είναι «σοκαρισμένοι» και «αποσβολωμένοι» από τις αποκαλύψεις κι άλλοι δείχνουν να σφυρίζουν αδιάφορα και αρκούνται σε σχόλια τύπου «δεν μας είπε και τίποτα καινούργιο». Οι πρώτοι μάλλον αρέσκονται στις υπερβολές για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και οι δεύτεροι συμμετέχουν ενεργά στην αποθέωση της υποκρισίας που εξελίσσεται σε εθνικό μας σπορ.

Έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη ότι τα όσα ανέφερε ενόρκως στην κατάθεση του στο Δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας αποτελούν ισχυρισμούς κι είναι απλά η μία όψη του νομίσματος. Γι’ αυτό και το ΑΚΕΛ έσπευσε να μας υπενθυμίσει μία σοφή φράση ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές της αρχαιότητας, του Ησίοδου: «Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις» (Μην δικάσεις προτού ακούσεις και τις δύο απόψεις)».

Εδώ που τα λέμε, τον απλό κοσμάκη δεν τον ενδιαφέρουν ποσώς οι όποιες οικονομικές διαφορές έχουν ο Μιλτής με τον Χριστόφια για τα… λεγόμενα «κουτσοδούλια». Όταν, όμως, προκύπτουν θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Γενικής Εισαγγελίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι υποχρέωσή τους να τα διερευνήσουν.

Ο μεγαλύτερος χαμένος στην όλη ιστορία, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του Μιλτιάδη Νεοφύτου, είναι το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα η Ομόνοια. Η αλήθεια είναι ότι δεν… ανακαλύψαμε την τασιηνόπιττα της σχέσης της Ομόνοιας με το ΑΚΕΛ. Η κατάθεση, ωστόσο, του μάστρε Μιλτή όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι και γνωστοί του, είναι άλλη μία επιβεβαίωση μιας κατάστασης παρωχημένης νοοτροπίας.

Αναφορές τύπου «είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο εναγόμενος μπορούσε να ελέγχει πλήρως τα συλλογικά όργανα της Ομόνοιας» και «ως πρόεδρος του σωματείου, συμμετείχα σε συνεδρίες του γραφείου αθλητισμού του ΑΚΕΛ, το οποίο είναι αρμόδιο για τα θέματα της Ομόνοιας», μάλλον μπορούν να τεκμηριωθούν εύκολα…

Οι οπαδοί της Ομόνοιας έχουν «ματώσει» οικονομικά βοηθώντας την ομάδα και συναισθηματικά λόγω των αποτυχιών των τελευταίων χρόνων. Οπόταν, δικαίως, θα έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους όταν διάβασαν, τον πρώην πρόεδρό τους να δηλώνει ενόρκως για τον Δημήτρη Χριστόφια: «Η επιθυμία του ήταν να αναλάβω την προεδρία του σωματείου και να ακολουθώ πιστά τις οδηγίες που θα μου έδιδε προσωπικά».

Δώστε προσοχή στη σχετική αναφορά: «Εγώ στην αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς διότι δεν γνώριζα πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο, ωστόσο ο εναγόμενος (σ.σ. Δημήτρης Χριστόφιας) με καθησύχασε λέγοντας μου ότι απλά θα έκανα ό,τι μου έλεγε εκείνος. Εγώ συμφώνησα να τον ενημερώνω για όλα τα θέματα της Ομόνοιας και να ακολουθώ πιστά τις οδηγίες του, ούτως ώστε η Ομόνοια να διαγράψει καλή πορεία και να βοηθηθεί ο εναγόμενος στην επανεκλογή του».

Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου έβαλε στην Ομόνοια 21 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό δεν αμφισβητείται, αφού περιλαμβάνεται και στις οικονομικές καταστάσεις του Συλλόγου. Παρένθεση: Όταν στα μέσα του 2011 το «Goal» είχε αποκαλύψει ότι το πραγματικό χρέος της Ομόνοιας ανερχόταν στα 24,8 εκατομμύρια ευρώ, αλήθειες τεκμηριωμένες, οι γνωστοί-άγνωστοι, καθοδηγούμενοι και μη, διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους. Κλείνει η παρένθεση.

Είναι όντως θλιβερό να έχουν δαπανηθεί τόσα πολλά χρήματα μέσα από έναν σχεδιασμό που άρχιζε -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς στο δικαστήριο- από τον Δημήτρη Χριστόφια και τέλειωνε στον Μιλτιάδη Νεοφύτου, ο οποίος παραδέχεται ότι δεν ήξερε πολλά από το ποδόσφαιρο.

Κάπως έτσι εξηγούνται πολλά… Αυτόπτες μάρτυρες, συνεργάτες του Μιλτιάδη Νεοφύτου εκείνη την περίοδο, υποστηρίζουν ότι ήταν άκρως συγκεντρωτικός και αποφάσιζε για όλα. Απλά ρωτούσε: «Εν καλός παίκτης ο Οκκάς; Κάμνει μας;». Κι όταν τολμούσε κάποιος να καταθέσει την επιφύλαξή του «πώς θα πάρουμε τον Οκκά όταν το κασέ του είναι στα ύψη;», έπαιρνε… πληρωμένη απάντηση: «Εγώ ερώτησα αν είναι καλός παίκτης, τα άλλα να μην σε ενδιαφέρουν»!

Κάπως έτσι αποκτήθηκε ο Οκκάς, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο Χριστοφή, ο Λούα Λούα, ο Αβραάμ κι ένα σωρό άλλοι που φορώντας το τριφύλλι στο στήθος, απλά έγιναν πλουσιότεροι. Η χαρά των ατζέντηδων ήταν η Ομόνοια της εποχής του Μιλτή. Υπάρχουν ατζέντηδες που θέλοντας να τον δοκιμάσουν αξίωναν εξωπραγματικά ποσά για τους πελάτες τους και χωρίς διαπραγμάτευση ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας απαντούσε: «Σύμφωνοι!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ