aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα εγκαίνια και το πρώτο Οίκημα

Ομόνοια: Τα εγκαίνια και το πρώτο Οίκημα

Συνέχεια στην ιστορική ενότητα «φωτογραφικό άλμπουμ» δίνει η Ομόνοια με τη φωτογραφία από τα εγκαίνια των πρασίνων τον Δεκέμβριο του 1948.

Αναλυτικά:

«Η φωτογραφία μας μεταφέρει στην 19η Δεκεμβρίου 1948, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ομόνοιας στο πρώτο Οίκημα του Σωματείου, το οποίο βρισκόταν στην οδό Ξάνθης Ξενιέρου στη Λευκωσία.

Εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησαν την εκδήλωση. Την έναρξη της τελετής κήρυξε ο εκ των μελών του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, Ματθαίος Παπαπέτρου. Ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο της ΚΕΠΟ, Παύλο Ξιούτα και έπειτα η χορωδία της Ομόνοιας υπό τη διεύθυνση του Γιερτζανίκ Μισιριάν έψαλε διάφορα άσματα και απαγγέλθηκαν ποιήματα.

Μετά την τελετή διεξήχθη αγώνας πετόσφαιρας ανάμεσα στην Ομόνοια και τους “Φίλους της Αρμενίας”, τον οποίο κέρδισε η ομάδα μας με σκορ 15-7 και 16-14. Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Ομόνοια κέρδισε σε ποδοσφαιρική συνάντηση το Νέο Αστέρα Μόρφου με σκορ 2-0.

Στη φωτογραφία διακρίνεται η ομάδα της Ομόνοιας στην αυλή του πρώτου Οικήματος. Στο πλάι αριστερά διακρίνεται το γήπεδο πετόσφαιρας. Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι ποδοσφαιριστές: Εξαδάκτυλος, Ψύλλος, Γεωρκάτζης, Ντικράν, Γιάννος, Τσιαλής, Λυμπουρής, Ζαντίδης, Γιάγκος, Νικολαΐδης, Λιονταρής και Ακόπ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ