aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο δρόμος για την επιτυχία...

Ομόνοια: Ο δρόμος για την επιτυχία…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Από την προσεχή Τρίτη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ομόνοια θα γυρίσει σελίδα. Η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος θα περάσει σε εταιρεία. Η καταστατική αλλαγή θα ανοίξει τον δρόμο και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα ανάψει το πράσινο φως. Όσοι στηρίζουν την πρόταση Παπασταύρου και όχι μόνο, θεωρούν πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή απ’ αυτή την εξέλιξη για να σωθεί οικονομικά ο σύλλογος.

Την ίδια ώρα, όμως, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και τίποτα δεν φαντάζει εύκολο. Θα πρέπει να γίνουν πολλά, που θα συμβάλουν για επάνοδο της «βασίλισσας» Ομόνοιας σε πρωταγωνιστική πορεία και σταδιακά επιστροφή στον θρόνο της. Οι κινήσεις που φαντάζουν επιβεβλημένες είναι συγκεκριμένες, απλά πράγματα που είναι αναγκαία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να είναι ένας σύλλογος υγιής, ισχυρός και ικανός για επιτυχίες.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η αλήθεια για Ουάρντα

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ομόνοια, η πρώτη κίνηση από τον επενδυτή επιβάλλεται να είναι προς τον κόσμο. Να θελήσει με ενέργειες να επαναφέρει την ενότητα, όσο το δυνατό συντομότερα και εντονότερα. Σ’ αυτό μπορεί να συμβάλει και η πορεία της ομάδας, που θα πρέπει να είναι καλή και αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της Ομόνοιας. Για να γίνει αυτό απαιτείται οργάνωση και επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα, η κάλυψη θέσεων με κορυφαίους στον χώρο που θα προβούν στις καλύτερες δυνατές επιλογές προπονητών και ποδοσφαιριστών.

Ο Σταύρος Παπασταύρου, όπως πληροφορούμαστε, ενδέχεται την ερχόμενη βδομάδα να έρθει εκ νέου στην Κύπρο με πρώτιστο μέλημα να «τρέξει» το κεφάλαιο στελέχωσης της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Αυτά που την οδήγησαν στις χειρότερες σεζόν της ιστορίας της

Επίσης, όπως αποκάλυψε χθες το «Goal.com.cy», η πλευρά της Ομόνοιας έχει ήδη καταβάλει στην Γκρέμιο Ανάπολις το ποσό που απαιτείται (€50.000) για την απόκτηση του Τζαΐλσον Αραούζο. Ο Βραζιλιάνος, λοιπόν, θεωρείται «δικός της» και αποτελεί την πρώτη, έστω και ανεπίσημη, κίνηση της εταιρείας.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το σκηνικό των τελευταίων μηνών στην Ομόνοια δεν ήταν το καλύτερο. Η απόφαση μελών του συλλόγου να κάνουν κίνηση προς επενδυτή, για την παραχώρηση της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος σε εταιρεία, έφεραν αντίδραση μεγάλης μάζας του κόσμου. Παράλληλα αρκετοί διαφώνησαν με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, αρχικά από τα μέλη που προσέγγισαν τον Παπασταύρου και ακολούθως με το νέο Δ.Σ. Γι’ αυτό και η άμεση κίνηση προς τον κόσμο της ομάδας από πλευράς του επενδυτή φαντάζει επιβεβλημένη. Θα πρέπει και είναι αναγκαίο να υπάρξει στις τάξεις του κόσμου η όσο το δυνατό μεγαλύτερη ενότητα. Θα δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για να μπορέσει η ομάδα να δουλέψει με ηρεμία, με στόχο να επανέλθει ως πρωταγωνίστρια. Πιθανή καλή πορεία θα λειτουργήσει, επίσης, θετικά προς σ’ αυτή την κατεύθυνση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ

Έλειψαν από την Ομόνοια σε μεγάλο βαθμό και γι’ αυτό άλλωστε η ομάδα τα τελευταία δυο χρόνια πραγματοποίησε τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία της. Επιβάλλεται η καλύτερη δυνατή στελέχωση σε καίρια σημεία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Άτομα που θα είναι οι καλύτεροι επαγγελματίες, που θα σέβονται τον μισθό που παίρνουν αλλά και το όνομα και την ιστορία της Ομόνοιας. Το μπάτζετ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα, αλλά η οργάνωση ενδεχομένως να είναι και πάνω από τα χρήματα που θα δαπανηθούν σε μια σεζόν. Το τόνισε και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ασίς, που πέρασε από την Ομόνοια και γνωρίζει πώς λειτουργούσε. Ο καθένας που θα προσληφθεί θα έχει να κάνει με συγκεκριμένο τομέα και παράλληλα θα πρέπει να είναι υπόλογος σε αυτούς που θα τον εργοδοτήσουν.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Αυτό που λείπει από την Ομόνοια για πολλά χρόνια τώρα είναι η σταθερότητα στο ρόστερ της. Οι προσθαφαιρέσεις κάθε καλοκαίρι είναι μαζεμένες. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει σταθερή τεχνική ηγεσία, ενώ οι επιλογές που έγιναν δεν δικαίωσαν αυτούς που τις επέλεξαν και τις εμπιστεύθηκαν. Οι αξιόλογες μετεγγραφές που έγιναν ήταν μετρημένες. Μια απ’ αυτές είναι ο Ματ Ντέρμπισαϊρ, που σε δυο σεζόν αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ ισάριθμες φορές. Οι επιλογές που θα γίνουν από τον τεχνικό διευθυντή θα πρέπει να είναι του επιπέδου του Άγγλου επιθετικού. Μόνο έτσι θα μπορέσει η Ομόνοια να ανέβει επίπεδο. Σαφώς και το ύψος του ποσού που θα δαπανηθεί για τις μετεγγραφές κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τις επιλογές, όμως δεν είναι το μοναδικό στοιχείο. Άλλο ένα σημαντικό είναι οι διασυνδέσεις που έχει ο τεχνικός διευθυντής, το… μάτι που έχει και οι σωστές ενέργειες για την απόκτηση ενός ικανού ποδοσφαιριστή.

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΥΓΙΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Το χρέος, κακά τα ψέματα, «έπνιξε» την Ομόνοια. Μετά τη Μιλτιάδη Νεοφύτου εποχή, με το χρέος να πολλαπλασιάζεται, η κάθε σεζόν ήταν και δυσκολότερη. Το ένα έβρισκε το άλλο. Η επιστροφή του Δώρου Σεραφείμ στην προεδρία και οι ενέργειές του πήγαν να σουλουπώσουν κάπως την κατάσταση, όμως να σου και πάλι το χρέος να αυξάνεται με την κάκιστη διαχείριση την τελευταία διετία. Άλλωστε, αυτοί που στηρίζουν την απόφαση για παραχώρηση της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος σε εταιρεία είναι γιατί θεωρούν πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αφού, λοιπόν, το μεγαλύτερο ποσό του χρέους θα το επωμιστεί ο επενδυτής και πλησιάζει τα 10 εκατ. ευρώ, το σωματείο θα ανασάνει. Αυτό που προέχει είναι η Ομόνοια να καταστεί ένας υγιής οργανισμός που θα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Με σωστή οικονομική διαχείριση θα βρεθεί σταδιακά και πάλι στον σωστό δρόμο και θα αποτελεί ελκυστικό προορισμό για ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ