aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Κολλητάρι» με τον Μέσι από την «La Masia» ο Γκόμεθ! (pics)

Ομόνοια: «Κολλητάρι» με τον Μέσι από την «La Masia» ο Γκόμεθ! (pics)

Η Μπαρσελόνα αποτελεί ένα υπόδειγμα λειτουργίας σε ό,τι αφορά τις ποδοσφαιρικές της ακαδημίες. Η περίφημη «La Masia» με το μοναδικό οργανόγραμμα και την παραδειγματική λειτουργία της, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά «εργαστήρια» στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Τζόρντι Γκόμεθ τα κάνει όλα και σκοράρει… (videos)

Η ακαδημία που στήθηκε στα πρότυπα του Άγιαξ είναι δεξαμενή παραγωγής ποδοσφαιριστών παγκοσμίου κλάσης. O Πεπ ήταν το πρώτο μεγάλο ταλέντο που προέκυψε από την περίφημη «αγροικία» της «Μπάρσα» και ακολούθησαν παίκτες όπως οι Βίκτορ Βαλντέζ, Μάρτιν Μοντόγια, Μαρκ Μπάρτρα, Μαρκ Μουνιέσα, Τσάβι, Αντρές Ινιέστα, Τιαγκο Αλκάνταρα, Σεσκ Φάμπρεγας, Πέδρο, Λιονέλ Μέσι και άλλοι…

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό: Τζόρντι Γκόμεθ ο εκλεκτός «Box to Box» στην Ομόνοια!

Απ’ εκεί ξεπήδησε και ο Τζόρντι Γκόμεθ, ο βασικός υποψήφιος του τεχνικού διευθυντή της Ομόνοιας Άνχελ Γκόμεθ για την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας, το όνομα του οποίου αποκάλυψε το «Goal». Ο 33χρονος Καταλανός υπήρξε συμπαίκτες με τον Λιονέλ Μέσι στην «La Masia», ήταν «κολλητάρια», ενώ έκαναν την ίδια ημέρα το ντεμπούτο τους στην ομάδα Νέων της Μπαρσελόνα.

Διαβάστε επίσης: Άντε, ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!

Ήταν στις 16 Νοεμβρίου 2003 όταν συμμετείχαν σε μια φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Πόρτο στα πλαίσια των εγκαινίων του Εστάδιο ντο Ντραγκάο όπου η ομάδα τους ηττήθηκε με 2-0. Από τότε γνωρίζονται οι Τζόρντι Γκόμεθ και Λιονέλ Μέσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ