aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ικανοποίηση, αλλά υπήρχαν και στραβά

Ομόνοια: Ικανοποίηση, αλλά υπήρχαν και στραβά

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Σε καμία ομάδα δεν αρέσει να χάνει, κι ας ξέρει ότι η ήττα σε έναν ποδοσφαιρικό μαραθώνιο είναι πάντα «μέσα στο πρόγραμμα» ανεξαρτήτως ικανοτήτων και αντιπάλου. Είτε τώρα είτε πιο μετά ήταν μοιραίο κάποτε να τη βιώσει και η Ομόνοια. Προφανώς και το αποτυχημένο αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ θα μπορούσε να αποφευχθεί βάσει της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας στην Αρένα. Όχι γιατί η ομάδα του Χουάν Κάρλος Ολίβα έθελξε με την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο ή γιατί ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, αλλά επειδή είδε στα μάτια μια πιο δεμένη και μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα που αγωνιζόταν στην έδρα της, με περισσότερα ματς στα πόδια της.

Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Οι παίκτες του Χουάν Κάρλος Ολίβα δεν πλησίασαν το… ταμείο και επέστρεψαν στη Λευκωσία με άδεια τη βαλίτσα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έφτιαξαν ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν έστειλαν την μπάλα στο αντίπαλο πλεχτό για να έχουν το πάνω χέρι, ήταν λογικό αν δέχονταν πρώτοι γκολ να το πληρώσουν. Το θέμα απ’ εδώ και πέρα είναι να μάθουν οι πράσινοι να ζουν και με τις αποτυχίες.

Η διαχείριση κάθε ήττας είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο ενόψει του αμέσως επόμενου αγώνα αλλά στην εξίσωση ολόκληρης της σεζόν. Γι’ αυτό λοιπόν η ήττα από την ΑΕΚ ανήκει πλέον στο χθες. Δεν υπάρχει η δυνατότητα στο «τριφύλλι» να… κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα, το ζήτημα είναι ο τρόπος που θα επιλέξουν άπαντες στην ομάδα να διαχειριστούν την ήττα και να μην την αφήσουν να τους «μπλοκάρει». Ειδικά τώρα που τους περιμένει άλλο ένα ντέρμπι με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ.

Προφανώς και ο Χουάν Κάρλος Ολίβα, παρόλο που δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, έχει εντοπίσει πράγματα που πήγαν στραβά στο παιχνίδι, τα οποία χρήζουν άμεσα διόρθωσης. Όπως η μη αξιοποίηση των πολλών ευκαιριών που δημιούργησαν οι παίκτες του αλλά και η κακή αντίδραση της ομάδας του στο γκολ που δέχθηκε. Αν διορθωθούν τουλάχιστον αυτά τα δύο τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ